Αλόνσο: "Δεν σκέφτομαι το μέλλον μου μέχρι να τελειώσει όλο αυτό"

από AllAboutARIS

Ο Alonso εγκατέλειψε τη Formula 1 στο τέλος του 2018, κουρασμένος από τους κανονισμούς του αθλήματος που είχαν ως αποτέλεσμα μονάχα τρεις ομάδες να ανταγωνίζονται για νίκες.

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δοκίμασε τις δυνάμεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), κερδίζοντας τον τίτλο, πριν επιστρέψει στην πίστα της Ινδιανάπολης, για μια δεύτερη προσπάθεια στο Indy 500. Εκεί, απέτυχε παταγωδώς, αδυνατώντας να καταταγεί σε θέση που θα του επέτρεπε να αγωνιστεί.

Ύστερα, ο Alonso αγωνίστηκε στο Rally Dakar για λογαριασμό της Toyota, τερματίζοντας 13ος.

Έκτοτε, ανακοίνωσε πως σίγουρα θα προσπαθούσε και μια τρίτη φορά στο φετινό Indianapolis 500, αγωνιζόμενος με τη νεοσυσταθείσα ομάδα της McLaren στο άθλημα.

Όσον αφορά όμως τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν, ο Alonso ακόμα δεν έχει αποφασίσει.

“Τα IndyCar και το Indy500 δημοσίευσαν το νέο πρόγραμμά τους, όμως μέχρι να τελειώσει η όλη κατάσταση, δεν έχω αρκετή επιθυμία να παλέψω ή να σκεφτώ να φορέσω και πάλι το κράνος μου”, δήλωσε ο Ισπανός σε δημοσίευσή του στο Instagram.

Υπήρξαν φήμες σχετικά με επιστροφή του Alonso στη Formula 1, με τον 38χρονο να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του σχετικά με τους κανονισμούς του 2021.

Ωστόσο, αυτοί οι κανονισμοί, μετατέθηκαν πλέον για το 2022, ώστε να δοθεί στις ομάδες κάποια οικονομική διευκόλυνση, καθώς αυτή τη στιγμή το άθλημα αντιμετωπίζει το πρόβλημα ενός δραματικά μικρότερου προγράμματος αγώνων, άρα και εσόδων.

Ο Alonso πρόσθεσε πως δεν βιάζεται να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον του, είτε αυτό τον βρει στη Formula 1, είτε στα IndyCar ή σε άλλη μια προσπάθεια στο Rally Dakar.

“Θα αποφασίσω μετά το καλοκαίρι”, σχολίασε ο Ισπανός. “Όλα έχουν αναβληθεί, μαζί με τους νέους κανονισμούς της Formula 1 μέχρι και το τέλος του 2021”.

“Επίσης πρέπει να δω εάν θα τρέξω στο Dakar του χρόνου. Εάν δεν τρέξω του χρόνου τότε σίγουρα θα δοκιμάσω και κάποια άλλη στιγμή”.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα