Απέρριψε την αρχική προσφορά της Ferrari ο Φέτελ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Δύσκολος ο συμβιβασμός

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θέλει μεν να μείνει στη Ferrari, αλλά προφανώς όχι πάση θυσία. Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα ‘’Gazzetta Dello Sport’’, ο Γερμανός φέρεται να έχει απορρίψει μία πρώτη πρόταση της Scuderia για ανανέωση του συμβολαίου του με αυτήν. Η άρνηση του τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 οφείλεται με βάση το δημοσίευμα σε διάφορους λόγους.

Kαθοριστική η διάρκεια
Ο πρώτος έχει να κάνει με τη διάρκεια του νέου συμβολαίου. Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι στον Φέτελ προσφέρθηκε ανανέωση για μόνον ένα χρόνο, δηλαδή έως τα τέλη του 2021. Ο ίδιος όμως ο οδηγός της Ferrari είχε τονίσει πρόσφατα, ότι μέχρι τώρα είχε μόνον τριετή συμβόλαια με την ομάδα υπονοώντας έτσι έμμεσα ότι και αυτή τη φορά θα επιθυμούσε μία πολυετή συμφωνία.

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Φέτελ και από το ύψος των ετήσιων απολαβών του. Η Scuderia φέρεται να μην πλησιάζει στο οικονομικό σκέλος της πρότασής της τα σημερινά επίπεδα του συμβολαίου του Γερμανού. Ήταν πάντως ήδη γνωστό, ότι οι Ιταλοί στοχεύουν σε ένα ψαλίδισμα των αποδοχών του Φέτελ σε σχέση με σήμερα, που κυμαίνονται στα 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

 
Δύσκολος ο συμβιβασμός
 
Αν πιστέψουμε το δημοσίευμα της ‘’Gazzetta dello Sport’’, τότε είναι διατεθειμένη να δώσει η Ferrari στον Σεμπ γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για ένα ποσό που παραμένει μεγαλύτερο από τις ετήσιες απολαβές του Σαρλ Λεκλέρ, οι οποίες εκτιμούνται λίγο κάτω από τα 10 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Στην περίπτωση όμως του νεαρού Μονεγάσκου προβλέπεται ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο συνεργασίας που ολοκληρώνεται το 2024.

Μία καλά πληροφορημένη πηγή, που παραμένει ανώνυμη, χαρακτήρισε πάντως «αστεία» την πρόταση της Ferrari στον οδηγό της. Ενας έντιμος συμβιβασμός θα μπορούσε να προκύψει με ένα πολυετές συμβόλαιο ίσως τριετούς διάρκειας και μειωμένες αποδοχές του Φέτελ. Η ‘’Gazzetta dello Sport’’ γράφει ωστόσο, ότι ο Γερμανός δεν συζητά μείωση των απολαβών του.

Αυτό σημαίνει, ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Φέτελ και της Ferrari θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα και μάλιστα με αβέβαια έκβαση, αν κρίνουμε από τις αρχικές διαφωνίες. Η παρτίδα του πόκερ μόλις ξεκίνησε και φαίνεται, ότι θα γίνει δυνατό παιχνίδι.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X