Πιθανή η επιστροφή του Γερμανικού Grand Prix για το 2020

από AllAboutARIS

Οι πρώτοι 10 γύροι του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 έχουν είτε αναβληθεί είτε ακυρωθεί, αλλά για πρώτη φορά μέσα στην περίοδο του COVID-19 η F1 ανακοίνωσε ημερομηνία για το Αυστριακό Grand Prix, το οποίο θα αποτελέσει τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος για το 2020, στις 3-5 Ιουλίου.

Η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία και η Ρωσία βρίσκονται στην κατηγορία των χωρών που διατίθενται να διοργανώσουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για το 2020. Σε αυτή τη λίστα φαίνεται πως προστίθεται να μπει και η Γερμανία.

Παρά το γεγονός πως ο περσινός αγώνας στο Hockenheimring ήταν ένας από τους συναρπαστικότερους στην πρόσφατη ιστορία του αθλήματος, έλλειψη χρηματοδότησης για τη F1 οδήγησε την πίστα εκτός προγράμματος για το 2020.

Ωστόσο, ίσως και να επίκειται επιστροφή της πίστας για το αναθεωρημένο πρόγραμμα του 2020.

Μιλώντας στο Auto Bild, ο διαχειριστικός διευθυντής της πίστας του Hockenheim, Jorn Teske, δήλωσε: “Βρισκόμαστε σε τακτική επαφή με τη Formula 1 από τον περσινό αγώνα, το 2019, δηλαδή πριν την εποχή του κορωνοϊού”.

“Το ζήτημα επιστροφής μας όντως έχει τεθεί προς συζήτηση. Όλοι βλέπουμε πως το πρόγραμμα της Formula 1 είναι άνω-κάτω λόγω των περιστάσεων”.

“Εάν υπάρχει ενδιαφέρον της Formula 1 να γίνει αγώνας στο Hockenheim αυτό το καλοκαίρι, τότε είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για αυτό”.

“Είναι, φυσικά, απαραίτητο να εξασφαλίσουμε πως όλες οι συνθήκες υγιεινής και οικονομικής βιωσιμότητας είναι εγγυημένες”.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα