Wolff: "Η Mercedes πρέπει να “λάβει υπόψη” της την έξοδο του Vettel"

από AllAboutARIS

Η Ferrari ανακοίνωσε εχθές το πρωί πως ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Vettel θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος του 2020, καθώς και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους, ύστερα και από χάσμα στις διαπραγματεύσεις.

Η αναχώρηση του Vettel αναμένεται να προκαλέσει πολλές αλλαγές στην αγορά των οδηγών για το 2021, με τις αλλαγές αυτές να ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και τη Mercedes, όταν οι τωρινοί οδηγοί, Lewis Hamilton και Valtteri Bottas, βρίσκονται εκτός συμβολαίου για το 2021.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε πως ενώ η ομάδα του είναι πιστή στους τωρινούς της οδηγούς, πρέπει να λάβει υπόψη της και τις επιπτώσεις που προκαλεί η αποχώρηση του Vettel από τη Ferrari.

“Ο Sebastian είναι ένας εξαιρετικός οδηγός, μια τεράστια προσωπικότητα και ένα ατού για οποιαδήποτε ομάδα της Formula 1”, σχολίασε ο Wolff.

“Κοιτώντας το μέλλον, προτεραιότητά μας είναι να μείνουμε πιστοί στους τωρινούς οδηγούς μας. Αλλά, φυσιολογικά, πρέπει να λάβουμε τις εξελίξεις υπόψη”.

Η Mercedes, βρίσκεται προς το παρόν σε συζητήσεις με τον εξάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton, σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Βρετανού, καθώς το προηγούμενο τριετές συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του 2020.

Ο Hamilton, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται και με μια μετακίνηση στη Ferrari, ειδικά και μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ferrari, John Elkann, σε κοινωνικό γεγονός.

Από τότε, βέβαια, ο Βρετανός συνεχώς διαψεύδει τις όποιες σκέψεις περί φυγής από τη Mercedes, δηλώνοντας τον περασμένο μήνα πως “δεν έχω το όνειρο να πάω σε άλλη ομάδα” ως απάντηση στα δημοσιεύματα.

Αν και ο Hamilton αναμένεται να παραμείνει στη Mercedes από το 2021 και έπειτα, η έξοδος του Vettel θα προσθέσει μια επιπλέον διάσταση στις διαπραγματεύσεις με την ομάδα, δεδομένης και της κενής θέσης στη Scuderia.

Τα νέα της αναχώρησης του Vettel αναμένεται επίσης να έχουν αντίκτυπο και στο μέλλον του Bottas. Ο Φινλανδός έχει υπογράψει μονοετή επέκταση συμβολαίου με τη Mercedes, κάθε χρονιά από το 2017. Πέρυσι, βέβαια, αυτή η ανανέωση άργησε, καθώς η επιβεβαίωσή της έγινε στα τέλη Αυγούστου.

Ο Bottas, δήλωσε κατά τις χειμερινές δοκιμές πως ελπίζει οι συζητήσεις για ανανέωση για το 2021 να γίνουν σε πιο ιδιωτικό κλίμα και να ολοκληρωθούν πιο σύντομα σε σχέση με πέρυσι.

Η πιθανότητα της επιλογής του Bottas από τη Ferrari, ως αντικατάσταση του Vettel, δίπλα στον Charles Leclerc, ίσως οδηγήσει τη Mercedes να κλιμακώσει τις συζητήσεις με τον οδηγό πιο σύντομα.

Εάν ο Hamilton αλλάξει μυαλά και αποφασίσει να κάνει μια απίστευτη κίνηση προς τη Ferrari, θα μπορούσε να ανοίξει θεωρητικά μια θέση για τον Vettel στη Mercedes, εάν η ομάδα ενδιαφερθεί έντονα για τον Γερμανό.

Μια έξοδος, από την άλλη, του Bottas ίσως δημιουργήσει και το απίστευτο δίδυμο Hamilton/Vettel για το 2021, το οποίο έχει από κοινού 10 παγκόσμιους τίτλους. Ωστόσο, μια τέτοια πιθανότητα δείχνει αρκετά μικρή, δεδομένων και των οικονομικών πόρων που απαιτούνται, αλλά και της ανάγκης να ικανοποιηθούν δύο οδηγοί που περιμένουν να είναι το Νο. 1.

Πιθανή επιλογή των ασημί βελών είναι και ο νεαρός οδηγός George Russell, ο οποίος ανήκει στις τάξεις της ομάδας, ως μέλος του junior προγράμματός της.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα