Hakkinen: "O Bottas μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο φέτος"

από AllAboutARIS

Ο Hakkinen, ο οποίος ασχολείται με την καριέρα του Bottas για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αποτελεί μέλος της ομάδας μάνατζερ που την διαχειρίζεται, θεωρεί ότι η περσινή πολύ καλή χρονιά που είχε ο Φινλανδός του επιτρέπει να στοχεύσει ακόμη ψηλότερα φέτος, διεκδικώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Έχοντας κατακτήσει πέρυσι την δεύτερη θέση, με τέσσερις νίκες και πέντε pole positions, ο Hakkinen τόνισε ότι ο Bottas δουλεύει μεθοδικά και με αφοσίωση για να πετύχει τον στόχο του να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, και πλέον έχει όλα τα εχέγγυα για να εκπληρώσει την επιθυμία του.

“Ο Valtteri έχει μία εξαιρετική θέση στη Mercedes. Είναι ένας σπουδαίος οδηγός και είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερος από ποτέ”, είπε ο Hakkinen, μιλώντας στο podcast της Formula 1.

“Έχω πολύ υψηλές προσδοκίες από αυτόν φέτος για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, για αυτόν τον σκοπό εργαζόμαστε πολύ σκληρά εδώ και χρόνια, δίνοντάς του όλες τις δυνατότητες, όλα τα εργαλεία για να φτάσει εκεί. Δούλεψε πολύ σκληρά”, είπε.

Πάντως, η φετινή σεζόν ίσως αποδειχθεί πολύ κρίσιμη συνολικά για την καριέρα του Bottas, καθώς η θέση του στην Mercedes για το 2021 μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο – οι φήμες θέλουν τον Sebastian Vettel να διεκδικεί την μετάβασή του στην γερμανική ομάδα, για να πλαισιώσει τον Hamilton, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Mercedes έχει και ταλαντούχους νέους οδηγούς – όπως ο George Russell – που περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να βρεθούν στους πρωταθλητές των τελευταίων ετών.

Επομένως, ο Φινλανδός γνωρίζει καλά ότι φέτος πρέπει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με πέρυσι αν θέλει να παλέψει με τον team-mate του, και να εξασφαλίσει ένα μέλλον όπως ο ίδιος το θέλει στο πρωτάθλημα…

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα