"Δεν υπάρχει χρόνος να ρίξουμε ευθύνες, ώρα να δουλέψουμε ενωμένοι"

από AllAboutARIS

Ο Leclerc και ο Vettel συγκρούστηκαν στον πρώτο κιόλας γύρο του Grand Prix της Στυρίας, με τον Leclerc να προσπαθεί να περάσει από την εσωτερική τον teammate του στην στροφή 3

Ο Vettel, ο οποίος εκκινούσε 10ος, είχε ήδη χάσει μία θέση, ενώ ο Leclerc που εκκινούσε από την 14η θέση, ύστερα από την ποινή που δέχθηκε το Σάββατο, είχε καταφέρει ήδη να φτάσει πίσω από τον teammate του.

Ωστόσο, όπως δήλωσε κι ο ίδιος, έκανε το λάθος να προσπαθήσει να περάσει σε εκείνο το σημείο μπροστά από τον teammate του.

Η επαφή άφησε την πίσω αεροτομή να κρέμεται από το μονοθέσιο του Vettel, αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει αμέσως, με τον Leclerc να τον καλούν στα pit πέντε γύρους αργότερα λόγω του σπασμένου πατώματος στο μονοθέσιό του.

Αυτό σηματοδότησε την δεύτερη διπλή εγκατάλειψη σε διάστημα τεσσάρων αγώνων για τη Ferrari λόγω σύγκρουσης μεταξύ των δύο οδηγών της.

Ο Leclerc ανέλαβε γρήγορα την ευθύνη για την επαφή, ζητώντας συγγνώμη από τον Vettel και λέγοντας ότι “οι δικαιολογίες δεν αρκούν”.

Ωστόσο, ο Binotto τόνισε ότι στόχος της Ferrari είναι να παραμείνουν ενωμένοι και να επικεντρωθούν στην ανάκαμψη μετά την σύγκρουση, δίχως να θελήσει να κατηγορήσει κάποιον δημόσια.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να πούμε στους οδηγούς μας”, είπε ο Binotto μιλώντας στο Sky Sports μετά τη σύγκρουση.

“Είναι κάπως επώδυνο να ολοκληρώνουμε έναν αγώνα με τέτοιο τρόπο μετά από μόνο δύο γύρους. Νομίζω ότι είναι ένας κακός επίλογος ενός πολύ κακού Σαββατοκύριακου, οπότε ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς”.

“Νομίζω πως δεν υπάρχει χρόνος για ευθύνες ή κατηγορίες, είναι ώρα να δουλέψουμε ενωμένοι. Πίσω στο εργοστάσιο έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν”.

Το συμβάν αυτό άφησε τη Ferrari με μόλις 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, από τους 88 διαθέσιμους στους πρώτους δύο αγώνες της σεζόν.

Στέρησε επίσης από την ομάδα τη δυνατότητα να αξιολογήσει σε βάθος αγώνα τις νέες αναβαθμίσεις που είχαν διαθέσιμες και οι δύο οδηγοί, αναβαθμίσεις οι οποίες είχαν αρχικά δρομολογηθεί για τον επόμενο αγώνα στην Ουγγαρία, ωστόσο έκαναν την εμφάνισή τους ένα Σαββατοκύριακο νωρίτερα σε μία απέλπιδα προσπάθεια της Scuderia να βελτιώσει την απογοητευτική έως τώρα εικόνα της.

Ο Vettel απ’ τη πλευρά του δήλωσε πως ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος που η ομάδα του έχασε τη μοναδική αυτή ευκαιρία συλλογής δεδομένων και συνάμα έκπληκτος από την κίνηση του teammate του η οποία κατέληξε στο εν λόγω αποτέλεσμα.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα