Όλο και πιο κοντά στην Aston Martin o Vettel

από AllAboutARIS

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του motorsport.com, o Sebastian Vettel θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με την Racing Point, που από του χρόνου θα μετονομαστεί σε Aston Martin.

Οι επαφές μεταξύ του Sebastian Vettel και της Racing Point ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου και από ότι φαίνεται, μέσα στις επόμενες ημέρες ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα υπογράψει το συμβόλαιο του με την Aston Martin.

O Sebastian Vettel θα αντικαταστήσει τον Sergio Perez, ο οποίος παρόλο που έχει υπογράψει πρόσφατα ένα πολυετές συμβόλαιο με την Racing Point, αναμένεται να αποχωρήσει για να δώσει την θέση του στον Vettel. Για τον Μεξικανό οδηγό, ακούγεται ότι η Alfa Romeo και η Haas ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μετακίνηση του Sebastian Vettel στην Aston Martin τον πλησιάζει ακόμη περισσότερο στην Mercedes, λόγω και της στενής συνεργασίας των δύο ομάδων. Η Mercedes προμηθεύει την Racing Point με τις μονάδες ισχύος της ενώ αξιοσημείωτο είναι η λεπτομερής ομοιότητας της Racing Point RP20 με το περσινό μονοθέσιο της Mercedes, την W10.

Οι φήμες που συνοδεύουν αυτή την μετακίνηση, θέλουν τον Sebastian Vettel να γίνεται μια εναλλακτική λύση της Mercedes σε περίπτωση που ο Lewis Hamilton αποχωρήσει από την Γερμανική ομάδα. Το συμβόλαιο του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και οι δυο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για να ανανεώσουν την συνεργασία τους. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η ανανέωση του συμβολαίου του θα είναι μονοετής όπως θα συμβεί με τον Valtteri Bottas κατά πάσα πιθανότητα η αν θα ανανεωθεί για περισσότερα χρόνια.

πηγή: totalracing.gr

Προτεινόμενα Άρθρα