Eντυπωσιακή βελτίωση και δύο φορές βάθρο για τον Μικ Σουμάχερ

από AllAboutARIS

Aνεβάζει στροφές ο Μικ Σουμάχερ. Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε τόσο το Σάββατο, 18 Ιουλίου, όσο και την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020, την τρίτη θέση στους αγώνες του πρωταθλήματος Formula 2, όπου συμμετέχει με την ομάδα της Prema

Ο νεαρός οδηγός είχε μέτριο ξεκίνημα κατά την εφετινή σεζόν, όμως στην Ουγγαρία έδειξε σημαντικά βελτιωμένος ενώ δήλωσε ότι “εργαστήκαμε σκληρά πίσω στα παρασκήνια, κάτι που ωφέλησε αυτό το Σαββατοκύριακο”.

O 21χρονος ταλαντούχος οδηγός είχε δείξει ήδη μία εβδομάδα νωρίτερα ότι βελτιώνεται σταδιακά, ωστόσο είχε σταθεί εξαιρετικά άτυχος και δεν μπόρεσε να το μεταφράσει αυτό σε βαθμούς. Συγκεκριμένα υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει στο Γκραν Πρι Στυρίας, όταν άνοιξε ο πυροσβεστήρας του μονοθεσίου του και ενώ είχε πολύ καλές προοπτικές για μία θέση στο βάθρο, ακόμη και για τη νίκη. Πρόκειται για ένα περιστατικό, που συμβαίνει στατιστικά –σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Μικ Σουμάχερ- μία φορά στα δέκα χρόνια, όμως ο νεαρός επέστρεψε δριμύτερος μία εβδομάδα αργότερα.

Στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 2 έχουν γίνει μέχρι στιγμή τρεις διπλοί αγώνες σε ισάριθμα Σαββατοκύριακα και στη βαθμολογία προηγούνται οι Σβάρτσμαν με 81 βαθμούς, Ιλότ με 63 και Λούντγκααρντ με 43. Ο νεαρός Σουμάχερ ανέβηκε χάρη στις πολύ καλές επιδόσεις του το Σαββατοκύριακο στην τέταρτη θέση της κατάταξης με 39 βαθμούς.

Η Formula 2 θα κάνει την επόμενη εβδομάδα διάλειμμα και θα συνεχιστεί το τριήμερο 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου με τον τέταρτο διπλό αγώνα της σεζόν 2020 στη βρετανική πίστα του Σίλβερστον.

πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα