Η F1 δεν αναμένεται να βρεθεί στην Αμερική εντός του 2020

από AllAboutARIS

H Liberty Media, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της F1, προσπαθεί εδώ και καιρό να επιλέξει την καλύτερη λύση για τη συμπλήρωση του φετινού της προγράμματος, με την πανδημία του κορωνοϊού να κινείται με διαφορετικούς ρυθμούς ανά την υφήλιο.

Με την κατάσταση όμως στην Αμερική και τη Βραζιλία να βρίσκεται στις πιο κρίσιμες σε παγκόσμια κλίμακα, γίνεται αντιληπτό πως έχει παρθεί η απόφαση να ακυρωθούν οι αγώνες στην αμερικάνικη ήπειρο. Αυτό σημαίνει πως δεν θα γίνουν τα Grand Prix σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό και Βραζιλία.

Αντιθέτως, η F1 ανακοίνωσε σήμερα με κάθε επισημότητα, πως το ήδη υπάρχον πρόγραμμά της εμπλουτίζεται από τα Grand Prix σε Nurburgring, Portimao και Imola. Το Nurburgring και η Imola επιστρέφουν μετά από χρόνια στο πρόγραμμα, την ώρα που η πίστα του Algarve θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη F1.

Η F1 ελπίζει ακόμα να πετύχει έναν αριθμό αγώνων μεταξύ 15 και 18, με το τέλος της σεζόν να αναμένεται να λάβει χώρα στη Μέση Ανατολή, όπου το πιθανότερο είναι να γίνουν 2 Grand Prix στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν και ένα (το τελευταίο της σεζόν) στη Yas Marina του Abu Dhabi.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις ανεβάζουν τον επιβεβαιωμένο αριθμό αγώνων στους 13, με τα Grand Prix σε Μέση Ανατολή να συμπληρώνουν το μίνιμουμ των 15 αγώνων που έχουν οριστεί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Υπάρχουν επίσης και βλέψεις η F1 να διοργανώσει έναν ή δύο αγώνες στην Ασία τον Νοέμβριο, με το Βιετνάμ και τη Μαλαισία να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες προς ώρας.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα