Formula 1: Έκανε το 1-2 η Mercedes πριν τις κατατακτήριες

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν ο ταχύτερος των τρίτων ελεύθερων δοκιμών στο Silverstone καταγράφοντας χρόνο 1:25.873. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν.

Λίγη ώρα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές του βρετανικού Grand Prix, οι δύο Mercedes έδειξαν τις δυνατότητες τους. Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν ο ταχύτερος στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές και σημείωσε χρόνο 1:25.873, με τον ομόσταυλό του και παγκόσμιο πρωταθλητή, Λίους Χάμιλτον να τερματίζει στην 2η θέση (1:26.011).
 
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε μία Red Bull, αυτή του Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να είναι κατά 3 δέκατα πιο αργός από τον πρωτοπόρο Φινλανδό. Γι’ ακόμη ένα session, θετική εντύπωση άφησε ο Λανς Στρολ. Ο οδηγός της Racing Point, ο οποίος κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2, έμεινε στην 4η θέση, μπροστά από Σάινθ και Λεκλέρ.
 
Ο Φέτελ σημείωσε τον 14ο χρόνο, χάνοντας τα τελευταία 10 λεπτά της διαδικασίας, αφού ανέφερε ένα πρόβλημα στα φρένα. Μεγάλο μέρος του FP3 έχασε ο Άλμπον, με την Red Bull να ερευνά ηλεκτρικό πρόβλημα στο μονοθέσιο του.

Πηγή: sport24.gr

Προτεινόμενα Άρθρα