"Μόνο με τον κόσμο θα πάμε μπροστά – Σε εφαρμογή το πλάνο για επιστροφή στην Volleyleague"

από AllAboutARIS

Η νέα σεζόν θα βρει το ανδρικό τμήμα βόλει του ΑΡΗ στην Pre League, κατηγορία που αποτελεί το σκαλοπάτι για την Volleyleague. Το AllAboutARIS επικοινώνησε με τον έφορο της ομάδας, Γιάννη Βαρβούτα ο οποίος έκανε αναφορά τόσο στη φετινή σεζόν και τα διαρκείας που κυκλοφόρησαν όσο και στο μέλλον

Ένα μέλλον που φαντάζει ευοίωνο για το τμήμα, ευελπιστώντας μέσα στην επόμενη τριετία να βρεθεί στην Volleyleague.

Ο κ.Βαρβούτας αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της σεζόν που έρχεται, κάνοντας μνεία στα διαρκείας και τη στήριξη του κόσμου ενώ σημείωσε ότι η επαναφορά στη μεγάλη κατηγορία θα επιτευχθεί μέσα από το πλάνο της δημιουργίας ενός ρόστερ με νεαρά-ταλαντούχα παιδιά. Έργο που εκτελείται ήδη καθώς η εφηβική ομάδα διαπρέπει στα τμήματα υποδομής.

Πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του κόσμου με την αγορά διαρκείας και σε τι βαθμό ορίζει τους στόχους της νέας σεζόν;

“Ο κόσμος είναι το Α και το Ω του συλλόγου. Χωρίς τη βοήθειά του δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Οι φίλαθλοί μας στηρίζουν στους στόχους που θέτει η ομάδα με την παρουσία του. Είτε μέσω των διαρκείας είτε στο γήπεδο με φυσική παρουσία. Γι’αυτό και το σλόγκαν μας είναι στήριξη διαρκείας.”

Δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία και την αβεβαιότητα για ανοιχτά γήπεδα, ποιο θα πρέπει να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για τον κόσμο;

“Όντως υπάρχει σε μεγάλο βαθμό αυτή η αβεβαιότητα λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία αλλά και πάλι ο κόσμος με την αγορά διαρκείας πάλι στηρίζει την ομάδα, για να επιτευχθούν οι στόχοι, τους οποίους θέτουμε ανεξάρτητα από το αν επιτρέψουν την παρουσία του στα γήπεδα. Ούτε ή άλλως εμείς για τον κόσμο παίζουμε και για το σήμα.

Ο κόσμος αγοράζει διαρκείας για την ομάδα, κίνητρο σίγουρα αποτελεί το σήμα, η φανέλα. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά με την πανδημία και να υπάρξει κόσμος στις εξέδρες, αλλά αν δεν είναι εφικτό αυτό, θα κοιτάξουμε να μην δοθεί χωρίς αντίκρισμα το οποιοδήποτε οικονομικό αντίτιμο για το διαρκείας. Θα δώσουμε προνόμια στον κόσμο μέσω κάποιων δικών μας δραστηριοτήτων (κληρώσεις, δώρα κτλ). Τα επεξεργαζόμαστε ακόμα, και αν επικρατήσει το σενάριο με κλειστά γήπεδα, θα τα ανακοινώσουμε σύντομα.”

Πόσο σημαντικό είναι για τους αθλητές να γνωρίζουν ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται στα διαρκείας;

“Το μεγαλύτερο κίνητρο για έναν αθλητή είναι να βλέπει τα διαρκείας να ανεβαίνουν. Ενδεχομένως ο κόσμος ξέρει ότι ίσως του αποτραπεί η παρουσία στο γήπεδο λόγω της υγειονομικής κρίσης γι’αυτό και στον αθλητή η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη δεδομένων των συνθηκών, θα του δώσει ένα παραπάνω κίνητρο να ματώσει την φανέλα.”

Πως βαίνει ο προγραμματισμός της νέας σεζόν;

“Ο ΑΡΗΣ φέτος θα παίξει στην Pre league που είναι το σκαλοπάτι για την μεγάλη κατηγορία. Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε τρεις μεταγραφές, ενός ξένου, ενός Κύπριου και ενός παίκτη από το εγχώριο πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχουμε καλύψει αυτές τις θέσεις οπότε προσανατολιζόμαστε εκεί. Είμαστε έτοιμοι για την προετοιμασία, το πρωτάθλημα εκκινεί στις 14 Νοεμβρίου, αθλητικά, αγωνιστικά θα είμαστε σε θέση να παλέψουμε.”

Τι προβλέπει το μελλοντικό πλάνο για το τμήμα και την επιστροφή στην Volleyleague;

“Η ομάδα έχει βάλει έναν στόχο τριετίας για να επιστρέψει στην Volleyleague. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια το πλάνο μας λέει ότι θα βρισκόμαστε στην κορυφαία κατηγορία. Και αναφερόμαστε σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο από νεαρούς αθλητές, να μην παίρνουμε κάθε χρόνο παίκτες και οικονομικά ανοίγουμε τρύπες. Να έχουμε παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου, είτε αξιόλογους από το εγχώριο πρωτάθλημα. Στηριζόμαστε και στις ακαδημίες μας, το εφηβικό τμήμα φέτος τα πήγε εξαιρετικά με παρουσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έχουμε φτιάξει ομάδα ανταγωνιστική και για του χρόνου που θα επαναλάβει την καλή πορεία και ευελπιστούμε να βρεθεί και στην κορυφή. Και με βάση τις ηλικίες και το ταλέντο αυτών των παιδιών να καταφέρουμε να παντρέψουμε με το στοιχείο της εμπειρίας κάποιων άλλων που θα αποκτήσουμε, για να είμαστε στην Volleyleague ανταγωνιστικοί.”

Για την γενικότερη “κρίση” που βιώνει το βόλεϊ στην Ελλάδα και πως προετοιμάζεται ο ΑΡΗΣ

“Είναι δύσκολη η κατάσταση στο βόλεϊ σίγουρα αλλά είμαστε ΑΡΗΣ, όπου και να πάμε μπορούμε να ισοπεδώσουμε καταστάσεις. Η φανέλα μετράει πολύ. Οποιαδήποτε ΜΜΕ θα ήθελε τον ΑΡΗ στην Volleyleague. Γίνεται πιο προσιτό το προϊόν. Σκεφτείτε να ανεβεί ο ΑΡΗΣ τι θα γίνει. Ήδη από τώρα που βάζουμε τις βάσεις για την άνοδο, δεχόμαστε πόλεμο.”

Και ένα μήνυμα για το τέλος: “Υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον του τμήματος, αρκεί να μας αφήνουν να παλέψουμε. Να έχουν υγεία όλοι και καλή επιτυχία στη νέα σεζόν σε όλα τα αθλήματα του ΑΡΗ.”

Προτεινόμενα Άρθρα