Αγχωτική πρόκριση για την Εθνική Πόλο

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Απέκρουσε δύο εκτελέσεις ο Ζερδεβάς στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ρωσία – Καναδάς στα ημιτελικά. Αν επικρατήσει στον ημιτελικό τότε θα πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πάρει τη νίκη στον μικρό τελικό. Θυμίζουμε ότι στο Προολυμπιακόυ του Ρότερνταμ δίνονται τρία Ολυμπιακά εισιτήρια. 

Η Ελλάδα ήταν κακή στον παίκτη παραπάνω και βρέθηκε αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού. Η «γαλανόλευκη» κυνηγούσε ακόμη και διαφορά τριών τερμάτων δείχνοντας στο φινάλε του ματς την προσωπικότητά της.Στη διαδικασία των πέναλτι μίλησε η κλάση του Μανώλη Ζερδεβά. Ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε δύο προσπάθειες των Γάλλων και σε συνδυασμό με τους αλάνθαστους Έλληνες διεθνείς, η Εθνική ομάδα συνεχίζει να κυνηγά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Η Εθνική πόλο ανδρών μπήκε καλά στο ματς όταν και προηγήθηκε με 6-4 στο πρώτο οκτάλεπτο με γκολ του Αργυρόπουλου στον παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα προηγήθηκε ακόμη και με τρία γκολ (7-4) στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. 

Στη συνέχεια η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έπαθε ένα αδιανόητο μπλακ άουτ επιτρέποντας στους Γάλλους να βάλουν έξι γκολ, χωρίς να δεχθούν κανένα με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 7-10 πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. 

Η Εθνική μας μείωσε σε 10-11 με τον Βλαχόπουλο με τον Βερνού να βάζει τους Γάλλους και πάλι μπροστά με δύο γκολ (10-12) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Με γκολ από Φουντούλη και Γεννηδουνιά η «γαλανόλευκη» ισοφάρισε σε 12-12 πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του ματς.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 13-12 με γκολ του Αργυρόπουλου στον παίκτη παραπάνω, 3:27 πριν το τέλος του ματς. Η Γαλλία ισοφάρισε σε 13-13 με τον Βερνού, 36 δεύτερα πριν το τέλος του ματς. Ο Φουντούλης αστόχησε στην τελευταία επίθεση του ματς κι έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι. 

Η διαδικασία των πέναλτι

Φουντούλης – γκολ (14-13)
Κανόν – απόκρουση Ζερδεβά (14-13)
Παπαναστασίου – γκολ (15-13)
Κρουσιγιά – γκολ (15-14)
Αργυρόπουλος – γκολ (16-14)
Μαρζουκί – απόκρουση Ζερδεβά (16-14)
Βλαχόπουλος – γκολ (17-14)

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X