Ο ΑΡΗΣ παρών στο Πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με ανθρώπινο σκοπό

από Αντώνης Γκάτζιος

Το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΑΡΗ συνεχίζει τις δραστηριότητές του και θα συμμετάσχει στο Πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ που θα γίνει στην Καλαμαριά.

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ αναφέρει:

“Το Πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ξεκινάει στην Καλαμαριά, με τη συμμετοχή του Α.Σ. ΑΡΗΣ.

Ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων χρόνων οι Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς διοργανώνουν το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21Φεβρουαρίου 2021, το Σαραρίμ Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών. Το φεστιβάλ που έχει ενταχθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (Conseil International dela Danse – CID – International Dance Council) της UNESCO στο Πανόραμα των σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων για το χορό (CID Panorama-Importanteventsin Dance) πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και σε ελληνικούς συλλόγους του εξωτερικού.

Στις τρεις συνολικά ενότητες του φεστιβάλ α) το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 17:30-20:00 και την β) Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 11:00-14:00 και γ) Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 17:30-20:00 θα συμμετάσχουν συνολικά 300 παιδιά και έφηβοι, παρουσιάζοντας έθιμα, δρώμενα και χορούς από την Κύπρο, την Κορυτσά μέχρι τη Ρουμανία και από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη, καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό χώρο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στο φεστιβάλ ένα χαρακτήρα πανευρωπαϊκό.

Σε ξεχωριστή ενότητα θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 14:30-16:30, ζωντανά στη σκηνή, το μουσικό σχήμα ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ, με βαλκανικές μουσικές που θα δώσουν χρώμα στο άνοιγμα του Τριωδίου.

Αρωγοί στην υλοποίηση του φετινού Σαραρίμ είναι η Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης-Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Καλαμαριάς και το Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης. Η πρόσβαση στο φεστιβάλ γίνεται μέσω της πλατφόρμας https://estage.gr/sararim/και.

Η φετινή διοργάνωση στηρίζει το Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ.

Το τμήμα Παραδοσιακών Χωρών του ΑΡΗ θα συμμετάσχει το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2021. Όσοι από τους γονείς θέλουν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία αλλά και όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή συναυλία με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από την πλατφόρμα του φεστιβάλ στο σύνδεσμο https://estage.gr/sararim/?fbclid=IwAR2n0PdhpSgXwyiGr8gPDlSX7CcNwQmUPFRfaxtWzK0jbXGwpegbjNjqd14

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X