Τσιτσιπάς: "Δεν ήταν γραφτό"

από Γιώργος Γκάτος

Ικανοποιημένος από τη συνολική του παρουσία στο Abierto Mexicano αλλά εμφανώς απογοητευμένος από μια ακόμη ήττα σε τελικό ATP 500 τουρνουά, εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στο Ακαπούλκο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, είχε τον έλεγχο του αγώνα για μεγάλο μέρος του εναρκτήριου σετ, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα με 4-1 games και την κακή εκκίνηση του Ζβέρεφ, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 7-6(3) από τον Γερμανό, μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά συναρπαστικού και αμφίρροπου αγώνα.

“Η εβδομάδα ήταν πολύ θετική. Πιστεύω ότι είναι σπουδαίο να μπορώ να παίζω σε αυτό το επίπεδο και με τέτοια ένταση παιχνίδια. Βρέθηκα ξανά πολύ κοντά στο να πάρω τον τίτλο, όμως δεν ήταν γραφτό. Έπαιξα καλά” παραδέχθηκε ο Τσιτσιπάς ο οποίος κέρδισε τους Περ, Ίσνερ, Αλιασίμ και Μουσέτι στην πορεία προς τον τελικό.

Από την πλευρά του, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στο εναρκτήριο σετ, μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα.

“Στην αρχή έπαιζα πολύ άσχημα. Έπρεπε να παλέψω μέσα στο ματς και τα πήγα πολύ καλά, κατακτώντας το πρώτο σετ. Στο 2ο σετ, όταν είχα την ευκαιρία να κλείσω το ματς, έπρεπε να το κάνω γιατί όταν παίζεις με τοπ αντιπάλους, δεν σου δίνουν άλλη ευκαιρία. Πιστεύω ότι έπαιξα εξαιρετικά καλά στο tie break. Είμαι πολύ χαρούμενος όπως εξελίχθηκε” είπε χαρακτηριστικά ο 23χρονος από το Αμβούργο.

Ήταν η δεύτερη νίκη του Ζβέρεφ επί του Τσιτσιπά, μετά από πέντε σερί ήττες για τον Γερμανό.

Με τον τίτλο στο Ακαπούλκο, ο Σάσα Ζβέρεφ προσθέτει 500 βαθμούς στη συγκομιδή του και πλησιάζει στους 305 πόντους τον 6ο της βαθμολογίας Ρότζερ Φέντερερ, έχοντας την ευκαιρία στο Miami Open να ξεπεράσει τον Ελβετό στην κατάταξη της ATP.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X