Κλεάνθης Βικελίδης: Ο υπεραιωνόβιος χαρακτήρας ενός μαχητή του ΑΡΗ (vids)

από AllAboutARIS

Ο Κλεάνθης Βικελίδης αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα μαχητικού πνεύματος και υπεράσπισης της ιστορίας και των ιδανικών που πρεσβεύει το σήμα με τον “Θεό του Πολέμου”.

Ο άνθρωπος συνώνυμο της ιστορίας του ΑΡΗ, βρίσκεται στο θυμικό των φίλων της ομάδας σε κάθε περίσταση και αντλεί δύναμη από το μαχητικό του πνεύμα, που τον καθιέρωσε ως ευεργέτη της ομάδας.

Το παρατσούκλι του ήταν “τανκ” και όχι τυχαία, αφού δεν τον έριχνε τίποτα, όσες κακουχίες και αν αντιμετώπιζε ως άνθρωπος και ως αθλητής του ΑΡΗ. Οι αντίπαλοι προσπαθούσαν να τον σταματήσουν με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, αλλά αυτός έβρισκε τη πυγμή να σταθεί στα πόδια του, προάγοντας περήφανα την αρχή της αποφασιστικότητας που συνόδευε και συνοδεύει μέχρι σήμερα τον ΑΡΗ.

Η πορεία του στον σύλλογο ήταν καρμική. Η αθλητική μοίρα της οικογένειάς του ήθελε 11 μέλη της συνολικά να φορούν τον “Θεό του Πολέμου” στο στήθος, διατελώντας αθλητές σε διάφορα σπορ.

Για τον Κλεάνθη όμως η καρδιά του χτυπούσε περισσότερο για το ποδόσφαιρο καθώς όπως είχε εκμυστηρευτεί, κατά τα σχολικά του χρόνια, μόνη έννοια αποτελούσε πότε θα βρεθεί στο γήπεδο. Έτσι σε ηλικία 17 ετών, τον Απρίλιο του 1932, εκκινούσε το ταξίδι του με τον ΑΡΗ, αγωνιζόμενος στο νικηφόρο 6-1 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η συνέχεια ήταν μυθική. Δύο πρωταθλήματα Ελλάδος (1932,1926), 4 πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης και 17 σεζόν καριέρας, όλες με τη φανέλα του ΑΡΗ. Οι σειρήνες του εξωτερικού ηχούσαν συχνά για το αστέρι των κιτρινόμαυρων αφού επρόκειτο για εξαιρετικό σέντερ φορ, παρόλα αυτά έμεινε για πάντα πιστός στον ΑΡΗ.

Ο Κλεάνθης Βικελίδης όπως και οι υπόλοιπο ταλαντούχοι παίκτες εκείνης της γενιάς, έπεσαν θύματα του πολέμου, στερώντας τους τη δυνατότητα να απογειώσουν το ταλέντο που διέθεταν.

Η μαχητικότητα του εμβληματικού αθλητή του ΑΡΗ μεταφέρθηκε και στο πολεμικό μέτωπο, υπηρετώντας με αποφασιστικότητα και καμάρι την Ελλάδα και την Μακεδονία.

Η αύρα του φωλιάζει μέχρι και σήμερα σε εκατοντάδες όνειρα φίλων του ΑΡΗ. Το όνομά του κυριαρχεί στα στέκια όλων των Αρειανών που αδημονούν να μπουν στην ιστορική έδρα της ομάδας, η οποία φέρει το μύθο και το όνομά του! Άλλωστε ο θρύλος του ζει υπεραιωνόβια σε αυτό το ευλογημένο κομμάτι γης, στο οποίο φρόντισε να βάλει το λιθαράκι, όντας ένας από τους εκατοντάδες εργάτες που συνείσφερε στη δημιουργία του γηπέδου στην περιοχή “Χαριλάου”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X