Ζησιόπουλος: "Να ξανανεβάσουμε την Άρση Βαρών, γίνεται μεγάλη προσπάθεια στον ΑΡΗ" (audio)

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο έφορος και προπονητής του τμήματος Άρσης Βαρών του Α.Σ. ΑΡΗΣ και νέο μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας, Θανάσης Ζησιόπουλος, μίλησε στην εκπομπή "ΤΡΟΪΚΑ" του Libero 107,4 για τις προοπτικές που υπάρχουν στο άθλημα.

Ο Ζησιόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό με τον Covid-19 και τόνισε τι πρέπει να γίνει για να έρθει η ανάκαμψη. Αναλυτικά είπε:

“Όλος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός περνάει ύφεση. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο οικονομικό. Πρέπει λίγο να αλλάξουμε τα πλάνα μας, ήρθε και η πανδημία και τα προβλήματα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Ο στόχος είναι να προσελκύσουμε στην Άρση Βαρών κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας. Μας απασχολεί ο αθλητισμός, καθήκον μας είναι να προσφέρουμε υγεία, ευεξία, καλή φυσική κατάσταση και να βγάλουμε αυριανούς αθλητές”.

Για την προοπτική στην Άρση Βαρών:

Τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα έχουν χαρίσει το μπάσκετ από τα ομαδικά αθλήματα και η Άρση Βαρών από τα ατομικά. Αυτά που έχει προσφέρει η Άρση Βαρών, δεν το έχει καταφέρει άλλο άθλημα. Δεν ξέρω αν ξαναβγεί αθλητής σαν τον Πύρρο Δήμα, είναι ένα φαινόμενο του αθλήματος. Με συστηματική δουλειά, αντιγράφοντας πετυχημένα μοντέλα όπως αυτό των ΗΠΑ όπου ο Πύρρος ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας, μπορούμε να ανέβουμε επίπεδο. Το Crossfit έχει κάνει την άρση βαρών πιο δημοφιλή. Υπάρχει ενδιαφέρον και από τα δύο φύλλα, το γυναικείο ξεπερνά, μάλιστα, το ανδρικό. Με συστηματική δουλειά μπορεί να ανέβει ξανά το άθλημα”.

Για την προσπάθεια στον Α.Σ. ΑΡΗΣ:

“Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, ίσως ήταν τα χειρότερα χρόνια του ΑΡΗ. Αγκαλιάστηκε αυτή η προσπάθεια ειδικά από τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο Γιάννη Ψηφίδη και τώρα τον Λευτέρη Αρβανίτη που ανέλαβε στην πιο δύσκολη συγκυρία λόγω πανδημίας. Ευτυχώς που έχουμε το συγκεκριμένο πρόεδρο, ο οποίος έχει την απαιτούμενη εμπειρία και δυναμική. Ο ΑΡΗΣ σε όλα τα επίπεδα θωρακίζεται και δυναμώνει. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως Χρήστος Γρόλλιος που εξελέγη στο δ.σ. της Ξιφασκίας. Η Πάλη και το Τζούντο κάνουν δυναμικό μπάσιμο.

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ είχε το όνομα ότι δημιουργεί αθλητές. Μπορεί να κάναμε μία κοιλιά, αλλά ξανανεβάζουμε το όνομα του ΑΡΗ στη θέση που πρέπει να είναι. Αν το παιδί πρέπει να αθληθεί σωστά, αυτό θα το κάνει στον ΑΡΗ. Αν ένας εργαζόμενος μπορεί να κλέψει 1-2 ώρες, να κάνει την προπόνησή του σε μας. Κάνουμε ιδιαίτερα επιστημονική δουλειά με τον Γρηγόρη Στουπιάδη και προσπαθούμε να το προσεγγίσουμε την κατάσταση πιο επιστημονικά και επαγγελματικά. Σε κάθε ηλικία υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες”.

Για την επανέναρξη των προπονήσεων:

“Με επιστολές προς τον κ. Αυγενάκη και μιλώντας με τον κ. Μαυρωτά, μπορέσαμε να πετύχουμε την επανέναρξη των προπονήσεων έως 3 άτομα σε ανοιχτό χώρο. Είναι κάτι που μας έσωσε. Όταν ένας αθλητής μένει για 6-10 μήνες εκτός προπονήσεων, είναι καταστροφικό. Χάνει το κίνητρό του, τη διατροφή του, τον αγωνιστικό σχεδιασμό του. Οι ανοιχτές προπονήσεις δε θα σώσουν το τμήμα, αλλά θα διατηρήσουν τους αθλητές σε ένα αγωνιστικό επίπεδο. Σε άλλες χώρες υπάρχουν αγωνιστικές δραστηριότητες. Κινδυνεύει να χαθεί μία γενιά αθλητών γενικώς στον ατομικό αθλητισμό. Τον αθλητή δεν μπορείς να τον βάλεις στο ράφι, δε θα ξαναφτάσει στο επίπεδο που ήταν”.

Για την αγάπη του για τον ΑΡΗ:

“Το πρώτο ματς που είχα δει ήταν το 1989 στο Χαριλάου, ΑΡΗΣ – Ηρακλής 2-1 με τον Κολομητρούση. Στο Παλέ ήμουν 5 χρονών όταν πήγα για πρώτη φορά, στο ΑΡΗΣ – Ντεν Μπος τον Μάρτιο του 1987. Έπρεπε να πάρουμε το Κύπελλο φέτος στο ποδόσφαιρο, θα το πάρουμε του χρόνου. Στα πλέι οφ δε θα δυσκολευτούμε να βγούμε δεύτεροι”.

Για την προοπτική του Αλεξανδρείου και τους χώρους άθλησης στο υπόγειο:

“Το Αλεξάνδρειο έπρεπε να είναι του ΑΡΗ από τη δεκαετία του ’90. Ας γίνει το 2021. Είναι μία προοπτική το Αλεξάνδρειο, είναι στο κέντρο της πόλης. Δε θέλω να μιλάω θεωρητικά, στον ΑΡΗ έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και αδικία. Μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο, ας μην κάνουμε θεωρητικά σχέδια”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X