Τσιτσιπάς: "Υπήρχαν στιγμές απελπισίας και σκοταδιού στον εγκλεισμό"

από Γιώργος Γκάτος

Στέφανος Τσιτσιπάς πηγαίνει όλο και πιο ψηλά τα τελευταία χρόνια με τον στόχο φυσικά να μην είναι άλλος από το να βρεθεί στην κορυφή του παγκοσμίου τένις, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους απόλυτους σταρ της τελευταίας 20ετίας, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Λίγο πριν από τη σύγκρουσή του με τον Γιάνικ Σίνερ στα ημιτελικά του Barcelona Open, ο Έλληνας πρωταθλητής παραχώρησε συνέντευξη στην μαδριλένικη “Marca”, όπου μεταξυ άλλων αναφέρθηκε στη διάδοχη κατάσταση στο τένις μετά τους Big-3, στον τίτλο Grand Slam που θα προτιμούσε να κατακτήσει περισσότερο αλλά και στο πως διαχειρίζεται ο ίδιος όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης για πάνω από έναν χρόνο με την πανδημία.

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Στέφανου Τσιτσιπά στην “Marca”:

Είμαστε στο μέσο της πανδημίας και συνεχίζετε να κάνετε τεστ όπου και αν πάτε; Ξέρεις πόσα συνολικά τεστ έχεις κάνει;

“Νομίζω 62, αστειεύομαι, δεν τα μετράω”.

Υπήρχαν κάποια που ήταν ιδιαιτέρως επώδυνα;

“Για παράδειγμα εδώ στην Βαρκελώνη την Παρασκευή. Χτύπησαν το κεφάλι μου με ένα ραβδί”.

Πέρυσι κάποια videos που ανέβασες και μιλούσες για την εμπειρία σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας, απέκτησαν μεγάλη δημοσιότητα. Δυσκολεύτηκες πηγαίνοντας από τη μία φούσκα στην άλλη μεταξύ ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο;

“Είναι δύσκολο, αλλά όχι μόνο για μένα, για όλους. Είχα στιγμές απόγνωσης, σκοταδιού. Υπάρχουν μέρη στα οποία βρίσκεσαι όπου η απελπισία είναι μεγαλύτερη σε σχέση με άλλα, επειδή δεν υπάρχει ήλιος, αλλα κρύο. Ξέρω πως η λέξη κατάθλιψη μοιάζει βαριά, αλλά έτσι σε κάνουν να αισθάνεσαι”.

Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο, τώρα που πηγαίνεις στα διάφορα τουρνουά;

“Μου αρέσουν οι πόλεις που είμαι. Θυμάμαι ότι πριν δύο χρόνια είχα επισκεφτεί με την οικογένειά μου όλα τα τουριστικά μέρη στην Βαρκελώνη. Αυτό που μου λείπει τώρα είναι να μπορώ να κάνω βόλτα στο δρόμο, να βλέπω ανθρώπους, να αισθάνομαι την ελευθερία ότι μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Εκτός φυσικά από το να κάνω κακό σε κάποιον, γιατί θα μπεις στη φυλακή. Μου λείπει να μπαίνω σε αεροπλάνο χωρίς να έχει χρειαστεί να περάσω από ιατρικό έλεγχο, από μοριακά τεστ για κορονοϊό και άλλα τέτοια πολύπλοκα πράγματα”.

Είσαι ένας από τους λίγους τενίστες που μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν νικήσει τους “Τρεις Μεγάλους”. Πόσο σημαντικό ήταν για σένα η πεποίθηση ότι μπορείς να τους νικήσεις;

“Ήταν σημαντικό αναμφίβολα. Κάθε φορά που βγαίνω στο κορτ για να αγωνιστώ, πιστεύω ότι μπορώ να τα πάω καλύτερα επειδή πιστεύω στη διαδικασία βελτίωσης ενός παίκτη”.

Όλοι βάζουν στοιχήματα για το ποιος θα διαδεχτεί τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ στην κορυφή του τένις; Θα μπορούσες να είσαι εσύ;

“Πιστεύω ότι η γενιάς μας θα είναι διαφορετική. Συνηθίσαμε να μιλάμε και να γράφουμε για τους Big-3 όλη την ώρα και αισθάνομαι πως θα είμαστε οι Big-6 ή οι Big-8. Πιστεύω ότι θα είναι πιο γοητευτικό, ένα είδος επανάστασης, το να διαγωνίζονται για την κορυφή περισσότεροι αθλητές. Θα είναι πιο συναρπαστικό για τον θεατή”.

Εάν ήταν να πάρεις κάποιον Grand Slam τίτλο, ποιον θα επέλεγες;

“Μου αρέσει πάντα να αγωνίζονται στην Αυστραλία επειδή υπάρχουν πολλοί Έλληνες στις εξέδρες. Αισθάνομαι την υποστήριξη και την αγάπη τους. Στο Rolland Garros, για παράδειγμα, αισθάνομαι πως θέλω να πάρω ένα τρόπαιο που έχει κατακτήσει 150 φορές ο Ναδάλ. Είμαι μεταξύ του τουρνουά του Παρισιού και του Wimbledon, που είναι συνώνυμο του πρεστίζ. Νομίζω πως είναι το μεγαλύτερο τουρνουά του δικού μας αθλήματος”.

Πηγή: sport24.gr

Προτεινόμενα Άρθρα