«Θέλουμε διαφάνεια»

από AllAboutARIS

«Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και ο έλεγχος μέχρι του επιτρεπτού. Δε θα βάλουμε εμπόδιο σε κανέναν. Θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια», σημείωσε μεταξύ άλλων…

Το μοναδικό μέλος της διοίκησης του Ερασιτέχνη με τρία πόστα(Γενικός γραμματέας, εκπρόσωπος στην ΠΑΕ, και υπεύθυνος συζητήσεων με ΠΑΕ-ΚΑΕ), Kώστας Ελευθεριάδης, φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και στην εκπομπή «AllAboutARIS on AIR» και μίλησε για το δύσκολο έργο που ανέλαβε η νέα διοίκηση του Α.Σ ΑΡΗΣ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν είχε διοικητική εμπειρία στον Α.Σ ΑΡΗΣ :  «Το 2002 ήμουν στη διοίκηση του κ.Ζορπίδη. Όσον αφορά το τώρα, η διοίκηση μπορεί να είναι καινούρια, όμως είναι στελεχωμένη με έμπειρα μέλη που έχουν μεγάλη διάθεση».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Ερασιτέχνη: «Βρήκαμε έναν Α.Σ να μη λειτούργει. Το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο ήταν κλειστά, οι εγκαταστάσεις ήταν σε κακή κατάσταση. Από τις 12 του μηνός που αναλάβαμε, με χρονοδιάγραμμα είχαμε πει ότι στις 16 θα ανοίξουν  Αργήσαμε δυο μέρες και λογοδοτούμε γι αυτό. Ότι κάνουμε γίνεται βάσει χρονοδιαγράμματος.  Δεν είχαμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, και έπρεπε να πάρουμε διότι το βόλεϊ του ΑΡΗ ανήκει στον Α.Σ και έπρεπε να λειτουργήσει . Το βόλεϊ ξεκίνησε. Ο προπονητής ήρθε λίγο πριν την έναρξη, οι παίκτες ήρθαν την τελευταία στιγμή. Όμως έχουμε μια καλή ομάδα, στα τουρνουά που συμμετείχαμε νικήσαμε τον πρώτο(Εθνικό Αλεξανδρούπολης) και όταν όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι, η ομάδα θα δείξει τις πραγματικές της ικανότητες».

Για το αν έπεσαν κατευθείαν στα βαθιά: «Όλα ήταν στo όριo. Επρεπε να τρέξουμε για πάρα πολλά. Διανύουμε μια χρονιά με ένα επιπλέον βάρος. Αυτό της μεγάλης γιορτής του ΑΡΗ μας. Ξεκινήσαμε με πολλή διάθεση και θα συνεχίσουμε έτσι, για να έχει ο ΑΡΗΣ μας μια γιορτή αντάξια της ιστορίας του».

Για τις πρώτες επαφές με πιστωτές: «Επρεπε να κάνουμε ανθρώπους να μας πιστέψουν, παρόλα αυτά και παρότι είμαστε διοίκηση ειρηνοδικείου, επειδή ο σύλλογος έχει προηγούμενο και συνέχεια, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, όμως έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Για τα έσοδα από ΚΑΕ και ΠΑΕ: «Κάναμε μία επαφή, μιλήσαμε αρκετή ώρα, είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω την επόμενη βδομάδα θα έχουμε κλείσει. Να είστε σίγουροι ότι ο πρώτος συμπαραστάτης των δύο τμημάτων θα είμαστε εμείς. Βέβαια, πρέπει πλέον όμως να είναι συνεπείς, διότι δεν έχουμε άλλους πόρους».

Για το αν θα έχει όφελος ο Α.Σ από την Καλλονή που θα αγωνιστεί στο Κλεάνθης Βικελίδης: «Βεβαίως θα έχει έσοδα ο Ερασιτέχνης. Με συνεννόηση με την ΠΑΕ έγινε αυτό. Δε θα είμαστε εμείς αυτοί που θα χαλάσουμε την εικόνα του γηπέδου, το αντίθετα μάλιστα. Θα εξασφαλίσουμε να πάνε όλα καλά και φυσικά  θα έχουμε και κάποια έσοδα .Η Θεσσαλονίκη έχει αρκετούς πολίτες από τη Μυτιλήνη. Η επιλογή της Καλλονής δεν είναι τυχαία».

Για τους φίλους του ΑΡΗ που δεν μπορούν να δουν εκτός έδρας από κοντά την ομάδα τους: «Στο γήπεδο είμαι χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είμαστε η ομάδα που δημιουργούμε τα λιγότερα προβλήματα. Όμως μας στερούν το δικαίωμα να πάμε σε εκτός έδρας παιχνίδια. Πρέπει κάτι να γίνει επιτέλους γι αυτό».

Για τον ελεγκτικό ρόλο του Α.Σ στην ΠΑΕ: «Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο επαφών. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και ο έλεγχος μέχρι του επιτρεπτού. Δε θα βάλουμε εμπόδιο σε κανέναν. Θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια».

Για το από πότε ασχολείται με τα κοινά του ΑΡΗ: «Στον ΑΡΗ είμαι από το 1957. Από μπολ μπόι, μέχρι το σημείο που έφτιαξα τον πρώτο σύνδεσμο με καταστατικό στην Ελλάδα (φίλοι Αγίας Τριάδος-μετονομάστηκαν σε Ιερολοχίτες) και μέχρι να συμμετάσχω στη διοίκηση του Α.Σ. Ειδικά τώρα έχω μεγάλο φόρτο εργασίας, όμως άμα δεν αγαπούσα τον ΑΡΗ δεν θα έκανα τίποτα».

Προτεινόμενα Άρθρα