Το fair play της χρονιάς (vid)

από AllAboutARIS

Νόημα στην εφαρμογή του fair play έδωσαν οι ποδοσφαιριστές της Αλ Ιτιχάντ στην αναμέτρηση με την Αλ Ναχτντά για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Το fair play έχει κατατσαλακωθεί παγκοσμίως από τον τρόπο που οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές ζητούν την εφαρμογή τους ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και συγκεκριμένα στον αγώνα της Αλ Ιτιχάντ με την Αλ Ναχντά είχαμε την αποθέωση του fair play και μάλιστα εις διπλούν.

Με το σκορ στο 2-2 στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, ο τερματοφύλακας της Αλ Ναχντά, Ταϊσίρ Αλ Ανταΐφ, ετοιμαζόταν για ένα βολέ, αλλά διαπίστωσε πως το κορδόνι του παπουτσιού του ήταν λυμένο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ, Ζόμπσον, που βρισκόταν κοντά του, όχι μόνο δεν το εκμεταλλεύτηκε αλλά πήγε και του έδεσε τα κορδόνια. Ο Αλ Ανταΐφ ευχαρίστησε τον αντίπαλο επιθετικό, χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη και δίνοντάς του το χέρι. Ωστόσο, εξεπλάγην όταν ο διαιτητής θεώρησε πως κάνει καθυστερήσεις κι έδωσε έμμεσο φάουλ υπέρ της Αλ Ιτιχάντ!

Η κάκιστη απόφαση του διαιτητή δεν άρεσε ούτε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σε μία ακόμα κίνηση fair-play, απλά έβγαλαν την μπάλα έξω, για να δεχθούν το χειροκρότημα των φιλάθλων της Αλ Ναχντά.

Δείτε στο YellowTV το σχετικό βίντεο.

Προτεινόμενα Άρθρα