"Να αποδείξω ότι είμαι εδώ!"

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ, η Θεσσαλονίκη, η Ελληνίδα γυναίκα του, ο Θωμάς Γιώτας και η οικονομική κρίση

Στο επίκεντρο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Ρολάντο Ντεσπέιν, του οποίου η μεταγραφή στον ΑΡΗ προκάλεσε πραγματική αίσθηση στα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού βόλεϊ.

Με μία ακόμη συνέντευξη του, αυτή τη φορά στον “Αγγελιοφόρο της Κυριακής”, ο Κουβανός ακραίος μιλάει για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στους “κίτρινους”, για τηυν Ελληνίδα γυναίκα του, ενώ αποθεώνει τον πρόεδρο του ΤΑΠ, Θωμά Γιώτα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον “ΑτΚ”: 

– Ρολάντο, μετά από ένα χρόνο απουσίας, επιστρέφεις στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αρη.

“Ήρθα εδώ με στόχο να περάσω καλά, να βοηθήσω την ομάδα και να αποδείξω σε όλους, ότι ο Ρολάντο Ντεσπέιν είναι εδώ”.

-Γιατί διάλεξες συγκεκριμένα τον Αρη;

“Η γυναίκα μου είναι Αρης, όπως και ο αδελφός της. Ήθελα να τους το κάνω σαν δώρο, ενώ παράλληλα ξέρω και τη μεγάλη ιστορία της ομάδας”.

– Ήταν εύκολο ή δύσκολο για σένα να επιστρέφεις στην Ελλάδα;

“Έχω πάρει άλλες πιο δύσκολες αποφάσεις στη ζωή μου. Απλά το αποφάσισα και το έκανα”.

– Το 2012, όταν αποφάσισες να αποχωρήσεις από την Ελλάδα και τον Ηρακλή, δήλωσες ότι δεν βρίσκεις το ελληνικό πρωτάθλημα αρκετά επαγγελματικό.

“Ναι, όντως το είπα. Αλλά είμαι πίσω. Και δεν γύρισα για το πρωτάθλημα ή τα λεφτά. Αλλά για να περάσω καλά και να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ με την ομάδα”.

-Εκτός από τον Αρη, είχες άλλες προτάσεις από Ελλάδα; Είχε γραφτεί μάλιστα και το όνομα του Ολυμπιακού

“Πάντα υπάρχουν προτάσεις. Δεν ξέρω για τον Ολυμπιακό, αλλά με ήθελε ακόμα μία ελληνική ομάδα. Αποφάσισα όμως να έρθω στον Αρη, λόγω της  ιστορίας και του κόσμου που έχει η ομάδα”.

– Έχεις δηλώσεις ότι νιώθεις σαν γιος στην Ελλάδα.

“Όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα, μου φέρονται σαν επαγγελματία. Ακόμα και με την οικονομική κρίση που υπάρχει. Είτε ήμουν στον Ολυμπιακό είτε στον Ηρακλή είτε στον Αρη που βρίσκομαι τώρα”.

Την περασμένη σεζόν, αγωνίστηκες στη Βραζιλία με τη Μέντλεϊ. Τι εμπειρίες αποκόμισες από εκεί;

“Το πρωτάθλημα της Βραζιλίας είναι πολύ καλό. Οι προπονήσεις είναι πολύ διαφορετικές απ` ότι εδώ στην Ευρώπη. Έχω όμορφες αναμνήσεις από τη Βραζιλία, αλλά και φίλους. Ήθελα όμως να είμαι μαζί με τη γυναίκα μου και την οικογένεια της”.

– Στην Ελλάδα πάντως, θεωρείσαι από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος.

“Νιώθω ο πιο ευλογημένος άνθρωπος του κόσμου, που συμμετέχω στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο. Για μένα, μιλάει η δουλειά μου στο γήπεδο, που φάνηκε όταν αγωνιζόμουν σε Ολυμπιακό και Ηρακλή”.

– Έχεις δηλώσει πως μεγάλο ρόλο για τον ερχομό σου στον Αρη, έπαιξε ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Θωμάς Γιώτας.

“Δεν έχω λόγια. Είναι το κάτι άλλο. Δεν έχω γνωρίζει ποτέ τέτοιο πρόεδρο. Και εύχομαι για τον Αρη, να είναι εδώ για πολύ καιρό”.

Έχοντας περάσει δύο χρόνια στην Ελλάδα, έχεις γίνει και εσύ μάρτυρας της οικονομικής κρίσης.

“Είναι κάτι που επηρεάζει πολύ όλο τον κόσμο. Το βλέπεις στα πρόσωπα του κόσμου. Όλοι έχουν προβλήματα”.

– Μπορείς να συγκρίνεις την οικονομική κατάσταση της Κούβας, με αυτή της Ελλάδας;

“Η δικιά μας κρίση κρατάει εδώ και 57 χρόνια. Στην Ελλάδα είναι μόνο πέντε. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Εδώ ο κόσμος έχει ακόμα τη δυνατότητα να βγαίνει έξω. Όπως  όμως και αν είναι η κατάσταση, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω”.

Προτεινόμενα Άρθρα