Η Τσέλσι… προσγείωσε τη Λίβερπουλ

από AllAboutARIS

Η Τσέλσι ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος στο ντέρμπι του Λονδίνου, και η Άρσεναλ επωφελήθηκε σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τη νίκη της με 0-1 επί της Νιουκάστλ στο "Σεν Τζέιμς Πάρκ".

Με τη «γλύκα» του 0-1 έμεινε η Λίβερπουλ που τελικά όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει το ντέρμπι με την Τσέλσι, αλλά γνώρισε και την ήττα (δεύτερη συνεχόμενη) με 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και είδε τις αντιπάλους της να απομακρύνονται στο κυνήγι του εφετινού τίτλου της Premier League.

Ο Αζάρ με φανταστικό γκολ και ο Ετό διαμόρφωσαν την ανατροπή στο ντέρμπι, αφού είχε σκοράρει νωρίς ο Σκρτελ για τη Λίβερπουλ, που έμεινε έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή, σε μία περίοδο που φίλοι της… ονειρεύονταν όλο και πιο πολύ τον εφετινό τίτλο.

Ωστόσο, αυτή που θα κάνει πρωτοχρονιά στην κορυφή δεν είναι άλλη από την Αρσεναλ, αφού έφυγε με το «διπλό» (0-1) από την έδρα της Νιούκαστλ. Στο παραδοσιακά δύσκολο γήπεδο του «Σεντ Τζέιμς Παρκ» η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να… αποδράσει με το γκολ του Ζιρού στο 65ο λεπτό και να σκορπίσει αισιοδοξία στους φίλους της που περιμένουν τον τίτλο του πρωταθλήματος εδώ και δέκα χρόνια.

Επίσης, η Εβερτον κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σαουθάμπτον που αδικείται από το τελικό 2-1, καθώς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνδιού.

Στο άλλο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική, η Τότεναμ επικράτησε άνετα 3-0 της Στόουκ και διατήρησε την επαφή της με την πρώτη τετράδα.

Προτεινόμενα Άρθρα