Στόχοι ήταν και πάνε…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και το… θαύμα της πρώτης τετράδας

Η ήττα του ΑΡΗ το περασμένο Σάββατο από τη Νίκη Αιγινίου αποτέλεσε ένα δυνατό χαστούκι για την ομάδα, που πραγματοποίησε μία γέλα ολκής απέναντι στους Κατερινιώτες. Μια γκέλα, που σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, μπορούν να χαρακτηρίσουν τη φετινή χρονιά ήδη ως αποτυχημένη.

Μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, ο ΑΡΗΣ έμεινε εκτός των δύο βασικών στόχων που είχε θέσει για φέτος. Ο ένας ήταν η διάκριση στο Κύπελλο και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, αφού το έργο απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ήταν από την αρχή δύσκολο, η πρόκριση όμως χάθηκε για άλλους λόγους.

Ο άλλος στόχος ήταν η πρώτη τετράδα, όπως έλεγαν οι άνθρωποι της ομάδας από την αρχή της σεζόν. Η ήττα όμως από τη Νίκη Αιγινίου ίσως να αποτέλεσε την “ταφόπλακα” στην προσπάθεια των “κίτρινων” για να πλασαριστούν στις πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας. Ο ΑΡΗΣ απέχει έντεκα βαθμούς από τον 4ο Φοίνικα Σύρου,  που έχει και έναν αγώνα λιγότερο (τον σημερινό με την Παναχαϊκή). Μία διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί, από τη στιγμή που μένουν επτά παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα.

Τα λάθη φυσικά πολλά, αν θέλουμε να κρίνουμε από τώρα τη φετινή χρονιά για τον ΑΡΗ. Το “ταμείο” όμως πρέπει να γίνει μετά το τελευταίο σερβίς της τρέχουσας σεζόν. Όταν ο Θωμάς Γιώτας θα κληθεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις, καθώς και ο ίδιος φέρει ευθύνες, όχι μόνο για το αγωνιστικό, αλλά και για τις εξωαγωνιστικό, αφού ελέγχεται αυστηρά για τις επιλογές ορισμένων εκ των άμεσων συνεργατών του, στους οποίους εμπιστεύτηκε σε μεγάλο βαθμό θέματα της ομάδας. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και κυρίως για τον ΑΡΗ, δεν τον έχουν δικαιώσει…

Προτεινόμενα Άρθρα