Ρακέτες από χρυσάφι

από AllAboutARIS

Τρελά λεφτά για τους νικητές της διοργάνωσης αλλά και όσους προχωρήσουν στο τουρνουά.

Η διοργανώτρια αρχή του τουρνουά τένις του Γούιμπλετον, ενός εκ των τεσσάρων Γκραν Σλαμ και του ιστορικότερου όλων, ανακοίνωσε την αύξηση των φετινών χρηματικών επάθλων, τα οποία θα φτάσουν τα 25 εκατ. λίρες!

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το φετινό τουρνουά του Γουίμπλετον θα είναι το πιο… πλουσιοπάροχο στην ιστορία του, καθώς τα χρηματικά του έπαθλα θα αγγίξουν τα 25 εκατ. λίρες, αυξημένα κατά 2,4 εκατ., σε σχέση με την διοργάνωση του 2013.
Οι νικητές στα μονά ανδρών και γυναικών, θα λάβουν έκαστοι το ποσό του 1,7 εκατ. λιρών, ενώ οι περσινοί νικητές είχαν καρπωθεί το ποσό του 1,6 εκατ., 10% λιγότερα δηλαδή.

Όσο αφορά τους παίκτες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τον τίτλο, όσοι από αυτούς και συγκεκριμένα το 88% αυτών που θα αποκλειστούν στους 3 πρώτους γύρους του τουρνουά, θα υπάρξει αύξηση 12,5% στα έπαθλα που τους αναλογούν. Ίδια αύξηση θα υπάρξει και για το 93% των παικτών, που θα περάσουν τους 3 πρώτους γύρους του Γουίμπλετον.
Την χρονιά που μας πέρασε, το Αμερικάνικο Όπεν ήταν το πιο γενναιόδωρο από τα υπόλοιπα, μιας και το συνολικό του χρηματικό έπαθλο έφτασε τα 24,3 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα μέσα στο 2014, το Γκραν Σλαμ της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως το ποσό αυτό θα είναι 23,9 εκατ. ευρώ. Τέλος, το Γαλλικό Όπεν ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό, αύξηση 3 εκατ., με το σύνολο να ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ!

Προτεινόμενα Άρθρα