Επαναστατική αλλαγή στα πλέι οφ του ΝΒΑ

από AllAboutARIS

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ σκέφτεται την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των πλέι οφ, ένα θέμα που απασχολεί την Λίγκα αλλά και τους ιδιοκτήτες κυρίως από την Δύση, οι οποίοι έχουν προτείνει ακόμα και αλλαγές στις περιφέρειες.

Το θέμα παραμένει «ζεστό» με τις αλλαγές στο ΝΒΑ λόγω της διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων της Ανατολής και της Δύσης. Οπότε το σενάριο περί προσθήκες και μετακομίσεις ομάδων στις δύο περιφέρειες δείχνει πιο πιθανό από ποτέ.
Για πρώτη φορά πάντως εδώ και μία διετία ακούγεται έντονα η σκέψη αλλαγής στη διαδικασία των Playoffs. Και αυτό είναι κάτι που σκέφτεται σοβαρά και ο ίδιος ο κομισάριος.
Αυτό άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ο Adam Silver μιλώντας στη σελίδα των Golden State Warriors στο facebook. “Θέλουμε να δούμε τις καλύτερες ομάδες στα playoffs και υπάρχει μία ανισορορπία, μία σχετική αδικία. Υπάρχει η πρόταση να προκρίνονται απευθείας οι ομάδες που θα κατακτήσουν τους ομίλους και μετά να ακολουθούν οι ομάδες με τα 10 καλύτερα ρεκόρ. Νομίζω ότι αυτή είναι μία πρόταση που θα πρέπει να την εξετάσουμε. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να αλλάξουμε κάτι” είπε μεταξύ άλλων ο κομισάριος του ΝΒΑ.

Φέτος δεν πρόκειται φυσικά να αλλάξει κάτι, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο από την επόμενη κιόλας σεζόν το format των Playoffs να μην είναι όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα. Πάντως, αν το ΝΒΑ υιοθετούσε τη συγκεκριμένη πρόταση από φέτος (να προκρίνονται στα Playoffs οι έξι νικητές των divisions και οι ομάδες με τα 10 επόμενα καλύτερα ρεκόρ), τότε οι ομάδες που θα προκρίνονταν στα Playoffs δεν θα ήταν ακριβώς οι ίδιες.

Οι ομάδες των Playoffs με το προτεινόμενο σύστημα:
1. Golden State Warriors, 2. Atlanta Hawks, 3. Memphis Grizzlies, 4. Houston Rockets, 5. Portland Trail Blazers, 6. Toronto Raptors, 7. Los Angeles Clippers, 8. Dallas Mavericks, 9. San Antonio Spurs, 10. Cleveland Cavaliers, 11. Washington Wizards, 12. Chicago Bulls, 13. Milwaukee Bucks, 14. Phoenix Suns, 15. New Orleans Pelicans, 16. Oklahoma City Thunder.
Με άλλα λόγια, θα προκρίνονταν έξι ανατολικές ομάδες (και όχι οκτώ). Τις θέσεις της Charlotte (7η) και του Miami (8ο) θα έπαιρναν η Νέα Ορλεάνη και η Oklahoma City από τη Δύση…

Πηγή: nba.sport24.gr

Προτεινόμενα Άρθρα