840.000 δολάρια για ένα ζευγάρι γάντια

από AllAboutARIS

Το ποσό των 840.000 δολαρίων έδωσε συλλέκτης προκειμένου να αποκτήσει τα γάντια που φορούσε ο Μοχάμεντ Αλί το 1965 και στον αγώνα του κόντρα στον Σόνι Λίστον.

Σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από την «Heritage Auctions», στο Ντάλας του Τέξας, ένας τέτοιος συλλέκτης πλήρωσε το αστρονομικό ποσό των 970.000 ευρώ προκειμένου να κοσμήσει τη συλλογή του με ένα σπάνιο αυτόγραφο του θρύλου του μπέιζμπολ, Τζο Τζάκσον, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο Ξυπόλητος Τζο.

Στην ίδια δημοπρασία βγήκαν στο «σφυρί» και τα γάντια που φορούσε ο Μοχάμεντ Άλι στον αγώνα της 25ης Μαΐου του 1965, με τον Σόνι Λίστον, τον οποίο πέταξε στο καναβάτσο με νοκ-άουτ στα δύο πρώτα λεπτά από την έναρξη του αγώνα, με τη μία γροθιά «φάντασμα», όπως έμεινε στην ιστορία. Ελάχιστοι τότε πρόλαβαν να δουν το δυνατό δεξί χτύπημα με αποτέλεσμα να πιστέψουν ότι το ματς ήταν στημένο και να αρχίσουν τις αποδοκιμασίες. Άγνωστος συλλέκτης πλήρωσε 840.000 ευρώ για να τα αποκτήσει.
Αυτός ήταν επίσης, ο πρώτος αγώνας που ο Κάσιους Κλέι, έπαιξε με το νέο του όνομα, Μοχάμεντ Άλι, έχοντας ασπαστεί τον ισλαμισμό. Ο θρυλικός πρωτοπυγμάχος είχε υπογράψει τα γάντια το 1995 όταν γιόρτασε τα 30 χρόνια από την μεγάλη νίκη στον τόπο, όπου διεξήχθη, το Λιούιστον.

gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα