Η αντεπίθεση έχει όνομα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ομάδα πλέον πείθει ότι μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, ακόμα και αν δεν αποφύγει την διαδικασία των πλέι άουτ

Στα τέλη Ιανουαρίου αρκετοί θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο πως ο ΑΡΗΣ όχι μόνο θα συμμετέχει στην διαδικασία των πλέι άουτ, αλλά θα δυσκολευόταν ακόμα και να παραμείνει στην κατηγορία. Φυσιολογικό άλλωστε από την στιγμή που δεν έπειθε σε καμία των περιπτώσεων με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Χρειάστηκε όμως μόλις ένας μήνας για να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα για την ομάδα, η οποία πραγματοποιεί πλέον μία αντεπίθεση παραμονής.

Ο ΑΡΗΣ δεν θυμίζει πλέον εκείνη την ομάδα που πήγαινε από ήττα σε ήττα και μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει ο Γιάννης Μέλκας. Ο 51χρονος τεχνικός ξεκίνησε με δύο ήττες στο πρωτάθλημα, από Εθνικό Αλεξανδρούπολης (0-3) και ΠΑΟΚ (0-3), οι τρεις συνεχόμενες νίκες που ακολούθησαν όμως -σε συνδυασμό και με άλλα αποτελέσματα- έχουν φέρει την ομάδα σε σημείο να παλεύει με αξιώσεις ακόμη και για την έξοδο από τα πλέι άουτ.

Φυσικά ο Μέλκας δεν είναι… θαυματοποιός, ξέρει όμως όσο λίγοι τι σημαίνει ΑΡΗΣ και αυτό προσπάθησε να περάσει από την πρώτη στιγμή στους παίκτες, τους οποίους έχει κερδίσει, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των Μήλη-Πιπέργια μετά τον αγώνα με την Κηφισιά. Εχει δώσει ψυχολογία στην ομάδα και παίρνει από τον κάθε παίκτη αυτό που μπορεί.

Φυσικά ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα για τον ΑΡΗ, αφού ακόμα είναι αρκετά δύσκολο να βάλει από κάτω του την Ορεστιάδα. Ακόμα όμως και στα πλέι άουτ, αν δεν αλλάξει κάτι θα μπει με μία καλή βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες και με την μέχρι τώρα εικόνα του, πείθει ότι μπορεί να κερδίσει την “μάχη” της παραμονής. 

Προτεινόμενα Άρθρα