Η ανταμοιβή μιας τεράστιας προσπάθειας

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο ΑΡΗΣ από την πρώτη κιόλας μέρα ίδρυσης του έχει συνηθίσει να συναντά δυσκολίες στο δρόμο του και παρά τις αντίξοες συνθήκες που παρουσιάζονται μπροστά του έχει μάθει να βγαίνει νικητής έχοντας να δώσει πολλές φορές μάχη και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο παραπάνω ισχυρισμός μπορεί να αποδειχθεί εύκολα αν αφήσουμε τη μνήμη μας να ανατρέξει στο πρόσφατο κι όχι μόνο παρελθόν.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με το τμήμα βόλεϊ του Συλλόγου, ένα τμήμα το οποίο έχει ειπωθεί και γραφτεί πάρα πολλές φορές πώς ελέω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ποδοσφαιρικό τμήμα κατά κάποιο τρόπο επισκιάζεται και δεν του δίνεται η σημασία, ο χρόνος και ο χώρος που αναμφισβήτητα του αρμόζουν. Ωστόσο τώρα που η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη, μιας και είχε την έκβαση που όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά του τμήματος επιθυμούσαν και περίμεναν επιβάλλεται να γραφούν κάποια πράγματα για την τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων που μόχθησαν για την σωτηρία και την υστεροφημία της ομάδος. Πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση πώς ο ΑΡΗΣ ήταν μια ομάδα που αντιμετώπιζε τεράστιες δυσκολίες σε ότι έχει να κάνει με το χρηματοοικονομικό της κομμάτι από τη στιγμή στην οποία τα βάρη σε αυτόν τον τομέα ήταν και εξακολουθούν να είναι αβάσταχτα. Οι παίκτες και ο προπονητής έβαλαν το προσωπικό όφελος και τον εγωισμό τους κάτω από την ομάδα και η στάση τους κρίνεται από όλους το λιγότερο τίμια,καθώς μόνο οι ίδιοι ξέρουν το τι αντιμετώπιζαν σε καθημερινή βάση μέχρι να επιτευχθεί ο άθλος της αγωνιστικής σωτηρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η επιτυχία αυτή θα πρέπει να ηχήσει στα αυτιά του κάθε Αρειανού ως ένα πολύ ηχηρό και σαφές μήνυμα που καλεί ακόμη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου να ασχοληθεί ενεργά με το τμήμα διότι μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του. Φυσικά για την ομάδα η οποία δόξασε σε παρελθοντικούς χρόνους το άθλημα στην χώρα δεν μπορεί να θεωρείται αφορμή για πανηγυρισμούς η αποφυγή των play-out, όμως σε ένα άθλημα το οποίο είναι πλήρως απαξιωμένο από την κοινή γνώμη είναι αδύνατον να βρεθούν και οι οικονομικοί πόροι που θα προσδώσουν στην ομάδα την χαμένη αίγλη της. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει ο Α.Σ. μετά και το πέρας αυτής της μαρτυρικής χρονιάς να κάνει το καλύτερο που μπορεί ούτως ώστε η ομάδα κάθε χρόνο να ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι κάνοντας έτσι την δική της μικρή υπέρβαση που θα της δίνει την ευκαιρία να τεστάρει και τις δυνατότητες της.

Κλείνοντας η φετινή αγωνιστική επιτυχία θυμίζει σε πολλούς τομείς την αντίστοιχη του 1998 τότε που το μπασκετικό τμήμα στηριζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και έκανε την Ελλάδα να παραμιλά. Τελικά ο ΆΡΗΣ έχει στο αίμα του να βγαίνει νικητής όταν όλοι οι υπόλοιποι τον έχουν ξεγραμμένο.

Προτεινόμενα Άρθρα