Από τα… σχοινιά, στην σωτηρία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να επενδύσει στον Μέλκα για την νέα σεζόν

Η επιτυχία της ομάδας βόλεϊ με την παραμονή της στην κατηγορία, δικαιολογημένα πιστώνεται κατά κύριο λόγο στους παίκτες, οι οποίοι παρά τα πολλά προβλήματα, έβαλαν το τμήμα πάνω απ όλα και έσωσαν την χρονιά. Υπάρχει όμως ένας άνθρωπος, στον οποίο πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της σωτηρίας. Και δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μέλκα.

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα στα… σχοινιά, μπόρεσε όμως και κατάφερε αυτό που περίμεναν ελάχιστοι. Να πάρει δηλαδή μία ομάδα βυθισμένη στα οικονομικά προβλήματα και να την καθοδηγήσει σωστά, ώστε να την οδηγήσει στην σωτηρία.

Νιώθει από ΑΡΗ

Η πολυετής παρουσία του στην ομάδα ως παίκτης και προπονητής, ήταν το πιο σημαντικό εφόδιο του, όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα. Ξέρει τι σημαίνει ΑΡΗΣ και αυτό προσπάθησε να περάσει από την πρώτη μέρα στους παίκτες, οι οποίοι τον περιέβαλαν με μεγάλο σεβασμό, αφού μιλάμε για μία από τις μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού βόλεϊ.

Η… μπίλια στην ψυχολογία

Ο Μέλκας όταν ανέλαβε ήξερε πως μόνο η αγωνιστική βελτίωση δεν θα ήταν αρκετή, για αυτό πόνταρε και στον τομέα της ψυχολογίας. Προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών και το πέτυχε σε πολύ μεγάλο βαθμό, κρίνοντας από την αντεπίθεση της ομάδας και κυρίως το πάθος που έβγαζε μέσα στο γήπεδο. Και το κυριότερο, όταν έπαιζαν, τους έκανε να ξεχνούν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Ηθελε να μένουν εκτός γηπέδου όσο δύσκολο και αν ήταν φυσικά αυτό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλοι οι παίκτες πίνουν νερό στο όνομα του. 

Και γιατί να μην επενδύσει στον Μέλκα;

Η απευθείας σωτηρία της ομάδας, δίνει στον ΑΡΗ τη δυνατότητα να κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα και να οργανώσει σωστά την επόμενη αγωνιστική. Προπονητή πάντως δεν θα χρειαστεί να ψάξει. Ο Μέλκας κερδίζει δίκαια την παραμονή του στην ομάδα. Εχει όρεξη και κυρίως όραμα για να χτίσει τον νέο ΑΡΗ, ώστε αργά αλλά σταθερά, να μπει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

Προτεινόμενα Άρθρα