Ξανά Ν-όλε!

από AllAboutARIS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για 3η φορά στην καριέρα του το τρόπαιο του ιστορικού τουρνουά, φτάνοντας τους 9 τίτλους Grand Slam της καριέρας του!

O κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επικράτησε με 7-6(1), 6-7(10), 6-4, 6-3 σε σχεδόν τρεις ώρες και κατέστρεψε τα όνειρα του 33χρονου Ελβετού, που «έβλεπε» την κατάκτηση major για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Και, όπως και πέρυσι, πολλοί πλέον αναρωτιούνται αν ο θρύλος από τη Βασιλεία θα έχει άλλη ευκαιρία για το 18ο…

Ο Νόλε, από την άλλη, έδειξε και πάλι από τι «μέταλλο» είναι φτιαγμένος. Όταν γνώρισε την οδυνηρή ήττα από τον Σταν Βαβρίνκα στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι αυτή τη φορά δύσκολα θα… μαζέψει τα κομμάτια του για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Εκείνος, όμως, φρόντισε για δεύτερη σερί χρονιά να… κλείσει στόματα και να πάρει το δεύτερο φετινό του major, μετά από τρεις συμμετοχές σε τελικούς. Και για να είμαστε ειλικρινείς, για έναν παίκτη αυτού του επιπέδου, αυτού του ταλέντου, τα 9 Grand Slam καριέρας μάλλον είναι λίγα…

Τα δύο πρώτα σετ του αγώνα ήταν χάρμα οφθαλμών. Θα μπορούσε, μάλιστα, το σκορ να ήταν 2-0 ή και 0-2, αφού και οι δύο τενίστες είχαν τις ευκαιρίες τους. Με μια… ψύχραιμη ματιά, θα λέγαμε ότι ίσως το πρώτο σετ να έκρινε τελικά την εξέλιξη αγώνα.

Και αυτό διότι ο Φέντερερ προηγήθηκε πρώτος με μπρέικ (4-2) και παρότι ο Νόλε είχε την άμεση απάντηση, ο Ελβετός είχε δύο σετ πόιντ στο 6-5. Όμως, με μεγάλα σερβίς ο Τζόκερ πήρε τον έλεγχο της κατάστασης και στο τάι μπρέικ ήταν αυτός που κυριάρχησε..

Ο Φεντ, λοιπόν, έμεινε πίσω στο σκορ και έχοντας σε μέτρια μέρα στο σερβίς του περασε δύσκολες στιγμές και στο δεύτερο σετ. Είχε και ο ίδιος τις ευκαιρίες του (0/3 μπρέικ πόιντ), όμως ο Νόλε απείλησε με σετ πόιντ στο 5-4 υπέρ του.

Το τάι μπρέικ που ακολούθησε ήταν συγκλονιστικό. Τα συναισθήματα άλλαζαν σε κάθε πόντο, όμως αυτός που αισθάνθηκε… αδικημένος ήταν ο Νόλε, που είχε ακόμα έξι σετ πόιντ! Ο Φέντερερ, από την πλευρά του, με τον κόσμο να τον «σπρώχνει», εκμεταλλεύτηκε τη δική του δεύτερη ευκαιρία και έφερε το ματς στα ίσα.

Δεν μπορούσε, ωστόσο, να ποντάρει στο σερβίς του… Και πέρα από αυτό, έδινε εύκολους πόντους τον αντίπαλό του με αβίαστα λάθη. Παρόλα αυτά, αφού έσβησε δύο ευκαιρίες του Τζόκοβιτς στο άνοιγμα του τρίτου σετ, απάντησε με μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ, χωρίς τελικά να μπορέσει να «σπάσει» τον Σέρβο.

Ο Τζόκερ δεν πέταξε την επόμενη δική του ευκαιρία, πήρε κεφάλι με 3-1 και μετά από μια μικρή διακοπή λόγω βροχής, καθάρισε χωρίς πολλά προβλήματα το τρίτο σετ. Την ίδια μορφή είχε και το τέταρτο σετ, με τον Νόλε να σημειώνει το καθοριστικό μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ, να κρατάει με αρκετή άνεση το σερβίς του και να πετυχαίνει και δεύτερο μπρέικ στο ένατο γκέιμ, καθαρίζοντας τον τίτλο.

Προτεινόμενα Άρθρα