Θρίαμβος στην πρεμιέρα για το πόλο!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Μετά την εθνική πόλο γυναικών στην μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Καζάν ρίχτηκε και η εθνική ανδρών η οποία στην πρεμιέρα του τουρνουά αντιμετώπισε την Ιταλία.

Η εθνική ανδρών σε αντίθεση με την αντίστοιχη των γυναικών πήραν την νίκη έστω και δύσκολα απέναντι στην προηγούμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία με 11-10. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε στην τελευταία άμυνα που έβγαλε η εθνική μας.

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι αθλητές του Θεόδωρου Βλάχου μπήκαν νωθρά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 με γκολ του Αϊκάρντι. Στην επόμενη φάση με καλή άμυνα της εθνικής μας και σωστή κυκλοφορία της μπάλα στην επίθεση ο Κολόμβος πήρε την μπάλα μέσα στην ζώνη των δύο μέτρων γράφοντας το 1-1 μετά από ασίστ του Μυλωνάκη 6:06 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Μετά από τρία λεπτά με σκληρές άμυνες εκατέρωθεν η εθνική μας θα πάρει το προβάδισμα με γκολ του Βλαχόπουλου στον παίκτη παραπάνω 3:41 πριν το τέλος. Η Εθνική μας συνέχισε την καλή άμυνα και τις σωστές επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα 2:43 πριν το τέλος ο Αφρουδάκης να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα μας, με 3-1. Η Ιταλία όμως δεν το έβαλε κάτω και μέσα σε ένα λεπτό κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, πρώτα με τον Λουόγκο και στην συνέχεια με τον Τζορτζέτι, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι 55 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του οκταλέπτου. Σε εκείνο το σημείο ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας πήρε το τάιμ άουτ και με μία μαεστρικά παιγμένη επίθεση ο Μουρίκης έκανε το 4-3. Η πρώτη περίοδος όμως έκρυβε και άλλες συγκινήσεις. Συγκεκριμένα 8 δεύτερα πριν το τέλος η Ιταλία κέρδισε πέναλτι με τον Τζορτζέτι να ευστοχεί κάνοντας το 4-4, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στην αρχή του δευτέρου οκταλέπτου κυριάρχησε η άμυνα, καθώς οι δύο ομάδες έμμειναν «άσφαιρες» για σχεδόν τέσσερα λεπτά. Πρώτο γκολ είχαμε 4:16 πριν το τέλος του ημιχρόνου όταν ο Αφρουδάκης ξανά με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 5-4. Στην συνέχεια η εθνική μας είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο γκολ όμως ο Φουντούλης έχασε πέναλτι. Ότι δεν κατάφερε ο Φουντούλης το κατάφερε ο Γεννηδουνιάς 1:23 πριν το τέλος του ημιχρόνου κάνοντας το 6-4 με σουτ από πλάγια θέση. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Ιταλία ήταν να μειώσει σε 6-5 με τον Αϊκάρντι 49 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του δεύτερου οκταλέπτου, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εθνική μας ομάδα καθώς ο Γούνας με πολύ όμορφο διαγώνιο σουτ έκανε το 7-5, ενώ η Ιταλική ομάδα έμοιαζε εγκλωβισμένη απέναντι στην σκληρή άμυνα της ομάδας μας. Μετά από αρκετές χαμένες επιθέσεις και για τις δύο ομάδες ο Φουντούλης τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην Εθνική μας ομάδα. Η Ιταλική ομάδα κατάφερε να τον Φιλιόλι να μειώσει ξανά την διαφορά στα δύο γκολ και σαν να μην έφτανε αυτό ο Τζιάκοπο εκμεταλλεύτηκε την λάθος αντίδραση της άμυνας μας κάνοντας το 8-7. Ο Φουντούλης όμως με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ένα λεπτό πριν το τέλος έκανε το 9-7 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της προτελευταίας περιόδου.

Έτσι η εθνική μας μπήκε στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο με αέρα δύο τερμάτων. Όπως είναι λογικό το βάρος για την εθνικής μας έπεσε στην άμυνα. Δεν τα κατάφερε όμως καθόλου καλά και 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα πρώτο ο Φιλιόλι και στην συνέχεια ο Μπαράλντι έκαναν το 9-9 βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι. Οι παίκτες όμως της εθνικής μας διατήρησαν την ψυχραιμία τους στην επίθεση και με καλή κυκλοφορία στον παίκτη παραπάνω σκόραρε με τον Μουρίκη παίρνοντας και πάλι κεφάλι στο σκορ. Όσο καλά τα πήγαν στην επίθεση τόσο άσχημα τα πήγαν στην άμυνα καθώς δέχθηκαν ένα φθηνό γκολ από τον Λουόγκο κάνοντας το 10-10. Το ματς στην τελευταία περίοδο πήγαινε πόντο πόντο. Ο Αφρουδάκης με πέναλτι που κέρδισε ο Κολόμβος έκανε το 11-10 τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Το παιχνίδι επί της ουσίας κρίθηκε στην τελευταία άμυνα της εθνικής μας, όταν ο Ποντικέας τέσσερα δεύτερα πριν το τέλος έβγαλε το μπλοκ δίνοντας την νίκη στη εθνική μας.

Προτεινόμενα Άρθρα