"Προτίμησα να μείνω στον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» μίλησε ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας, τονίζοντας πως προτίμησε να παραμείνει στον ΑΡΗ, παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος άσος:

“Περιμένουμε την αυριανή πρεμιέρα με προσμονή. Υπάρχει ένα δημιουργικό άγχος για την αυριανή αναμέτρηση”.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες του πρωταθλήματος:

“Η φετινή χρονιά, όπως και οι προηγούμενες, αναμένεται να είναι πολλή δύσκολη για πολλές ομάδες. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, αν θα συμμετάσχουμε όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Βλέπουμε κάποιες ν’ αποχωρούνε. Το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό, ας μην κρυβόμαστε.. Όταν δεν υπάρχουν χρήματα και το επίπεδο πέφτει, δεν έχεις την δυνατότητα να πάρεις ποιοτικούς παίκτες, οπότε λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλουμε να δούμε και την αισιόδοξη πλευρά, όλες οι ομάδες προσπαθούν για το καλύτερο, θέλουν να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες.

Εμείς από την πλευρά μας αύριο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, διότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για την Λαμία, η οποία έχει πάρει τέσσερις ξένους, δεν έχουμε πάρει δείγματα από τα παιχνίδια της. Γι’ αυτό λέμε ότι τα πρώτα παιχνίδια είναι «πονηρά» και χρειάζονται πολλή μεγάλη συγκέντρωση. Το καλό φυσικά είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας και δεν έχουμε ταξίδι. Υπάρχει ενθουσιασμός και προσμονή όπως προείπα και θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα, για να υπάρξει πολύ καλό κλίμα και για τα επόμενα παιχνίδια”.

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξένος παίκτης στο ρόστερ της ομάδας:

“Νομίζω πως είναι η τρίτη χρονιά που το κάνει αυτό ο ΑΡΗΣ. Σίγουρα αν τα οικονομικά ήταν καλύτερα, ίσως να γινόταν μια επένδυση και να ερχόταν ξένοι παίκτες. Από την στιγμή όμως που αυτή η… συνταγή είναι πετυχημένη -δεν χτυπάει πρωτάθλημα ή έξοδο στην Ευρώπη- υλοποιεί τους στόχους που θέτει. Εμείς από πλευράς μας φέτος θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή και από εκεί και πέρα, χωρίς άγχος να παίξουμε ωραίο βόλεϊ, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος κι εμείς και να μπορέσουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται στο γήπεδο”.

Για την εμπειρία που διαθέτει η ομάδα:

“Πράγματι υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην ομάδα. Τα περισσότερα παιδιά είναι και μεγάλα σε ηλικία, έχουνε παίξει πολλά χρόνια στην Α1, κάποιοι παίκτες έχουνε παίξει και στην Ευρώπη κι έχουν διακριθεί. Είναι ένα «συν» για εμάς αυτό και ένα ακόμα «συν» είναι ότι έχουμε παίξει και μεταξύ μας, οπότε υπάρχει η κατάλληλη χημεία. Όπως χημεία υπάρχει και με τον προπονητή. Οπότε αυτό μας δίνει ένα πλεονέκτημα, μιλάμε την ίδια γλώσσα, είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα και σ’ αυτό ποντάρουμε πάρα πολύ. Στο καλό κλίμα στην καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει στ’ αποδυτήρια κι ελπίζουμε να έχουμε και τα κατάλληλα αποτελέσματα”.

Για το κατά πόσο οι δύσκολες συνθήκες συσφίγγουν τις σχέσεις μεταξύ των παικτών:

“Το ότι γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας είναι πολύ θετικό. Ευελπιστούμε φέτος να πάμε καλύτερα στο οικονομικό κομμάτι, διότι δεν σας κρύβω, πως πέρυσι είχαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες. Πέρυσι ενώ η ομάδα έδειξε πως έχει δυνατότητες κι έφερε κάποια αποτελέσματα στην αρχή, στην συνέχεια έκανε μια κοιλιά, μετά υπήρξαν αποχωρήσεις παικτών προπονητών, δυσάρεστα πράγματα.

Βλέπουμε πως στο μπάσκετ έχει μπει επενδυτής, το ποδόσφαιρο έχει βρει επενδυτή, ελπίζουμε πως και για το βόλεϊ θα υπάρξει βοήθεια, ούτως ώστε να υπάρχει μία ροή και ν’ αποφευχθούν τα περσινά”.

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας:

“Η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη, αλλά αύριο είναι η πρεμιέρα, αύριο τα ξεχνάμε όλα. Είμαστε πλήρεις και θα μπούμε με το 100% της συγκέντρωσής μας όλοι οι παίκτες για να κερδίσουμε”.

Για την απόφασή του να παραμείνει στον ΑΡΗ:

“Είχα προτάσεις για να φύγω, αλλά προτίμησα τον ΑΡΗ γιατί πιστεύω πως φέτος θα έχουμε καλή πορεία. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάει μία χρονιά, βασίζεσαι και λίγο στην διαίσθησή σου, όμως πιστεύω πως αν υπάρξει βελτίωση κι στο οικονομικό κομμάτι υπάρχουν καλές προϋποθέσεις να τα πάμε καλά και στο αγωνιστικό κομμάτι”.

Για την δήλωση του προπονητής ότι φέτος είναι χρονιά επιβίωσης για την ομάδα:

“Από πέρυσι ισχύει αυτό. Αυτά συμβαίνουν και σε άλλες ομάδες, γιατί δεν είναι μόνο ο ΑΡΗΣ που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Από την πλευρά μας επιδιώξαμε μέσω των χορηγιών ν’ αυξήσουμε κάπως το ποσό που παίρνουν οι ομάδες. Δεν το καταφέραμε αυτό, γι’ αυτό ευελπιστώ να βρεθεί μια φόρμουλα φέτος, να μπούνε περισσότερες χορηγίες, γιατί δεν είναι εύκολο χωρίς να έχεις πόρους να φτιάξεις καλή ομάδα, να φέρεις καλούς αθλητές, να προσφέρεις το θέαμα που ζητάει ο κόσμος, για να γίνει γενικά πιο ελκυστικό το προϊόν”.

Κλείνοντας ο αθλητής του ΑΡΗ σημείωσε:

“Είναι καλή συγκυρία για εμάς ότι τα υπόλοιπα τμήματα παίζουνε άλλη ημέρα. Καλούμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο, θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να συνδυάσουμε την πρεμιέρα με νίκη και καλή εμφάνιση και να το γιορτάσουμε όλοι μαζί”.

Προτεινόμενα Άρθρα