Μείωση του μπάτζετ και εκχωρήσεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Συνεχίζονται οι δυσκολίες για την εξεύρεση οικονομικών πόρων

Ο προβληματισμός για το βόλεϊ του ΑΡΗ παραμένει ίδιος και αμετάλαχτος τις πρώτες μέρες του 2016, αφού ακόμα δεν εμφανίζεται κάποια λύση στον ορίζοντα ή πιο απλά, χρήματα. 

Το θέμα του ΤΑΑ θα απασχολήσει τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, αν και ήδη υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις για το πως θα βγει η χρονιά για την ομάδα. 

Μία από αυτές και η μοναδική που προκρίνεται τουλάχιστον για την ώρα, είναι η μείωση του φετινού μπάτζετ, η οποία αποτελεί και μονόδρομο. Αυτό θα γίνει είτε μέσω της αναπροσαρμογής των συμβολαίων ή με την αποχώρηση τουλάχιστον δύο παικτών, με την δεύτερη λύση να συγκεντρώνει προς το παρόν περισσότερες πιθανότητες, ώστε να ελαφρυνθεί ο φετινό προϋπολογισμός. 

Τώρα όσον αφορά τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν οι παίκτες μέχρι το τέλος της σεζόν, εκεί υπάρχει η λύση της εκχώρησης χρημάτων από τα φετινά έσοδα -αν υπάρχει το περιθώριο- και από εκείνα της επόμενης σεζόν, ώστε να αποπληρωθούν σε βάθος 3-4 ετών. 

Φυσικά η σωστή υλοποίηση του παραπάνω πλάνου, προϋποθέτει την δραστική μείωση του μπάτζετ της επόμενης χρονιάς σε ένα ποσό της τάξεως των 60-70 χιλιάδων ευρώ, ώστε να μην είναι ζημιογόνα και η νέα σεζόν. Στοιχείο που είναι στα υπόψιν του τωρινού ΔΣ και πρέπει να υλοποιηθεί ανεξαρτήτου διοίκησης, εκτός φυσικά αν βρεθεί κάποιος επιχειρηματίας που θα αναλάβει του χρόνου τις τύχες της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα