"Περιμένουμε τον κόσμο στη φιέστα ανόδου στο Παλέ"

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Ατακτίδης μίλησε για την εκπληκτική πορεία του ΑΡΗ στην Α2 και κάλεσε τον κόσμο στη φιέστα ανόδου στις 3 Απριλίου στο Παλέ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Γιώργος Ατακτίδης στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για το ρόστερ που αποτελείται από αρκετές νεαρές παίκτριες και τους στόχους της επόμενης σεζόν όσον αφορά την στελέχωση της ομάδας στην Α1: «Είχαμε βάλει από την αρχή σαν σχεδιασμό να στηριχθούμε στα δικά μας παιδιά και με αυτό τον σχεδιασμό θα προχωρήσουμε. Είναι καλό που διαθέτουμε πολλές νεαρές παίκτριες γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να τις έχουμε κάθε μέρα στην προπόνηση, απορροφούν κάθε τι που τους λέγεται και μπορείς σε αυτή την ηλικία να πλάσεις χαρακτήρα και ανθρώπους».

Για το αν στόχος της χρονιάς ήταν από την αρχή η άνοδος: «Ο σχεδιασμός μας έλεγε ξεκάθαρα ότι πρέπει να αποκτήσουν εμπειρίες τα νεαρά κορίτσια του ρόστερ μας. Είχαμε επιλέξει να προσθέσουμε κάποιες έμπειρες παίκτριες στο πλευρό των κοριτσιών για να μπορέσουν ουσιαστικά να τις κρατάνε και να μην έχουν σκαμπανεβάσματα που είναι φυσιολογικά σε μικρές ηλικίες. Δώσαμε μεγαλύτερο βάρος στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος νεανίδων και κορασίδων. Στο γυναικείο τμήμα στόχος μας ήταν να καταλάβουμε μία θέση που να είναι καλύτερη από πέρσι, δηλαδή να μπούμε στην πρώτη 6αδα».

Για το αν τα τμήματα κορασίδων και νεανίδων αποτέλεσαν… δεξαμενή άντλησης παικτριών για τη γυναικεία ομάδα: «Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε αυτό το οικοδόμημα από την αρχή. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον Άγγελο Πανταζή που χωρίς τη βοήθειά του δεν θα υπήρχε το τμήμα. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλει την ύπαρξή του το γυναικείο μπάσκετ του ΑΡΗ και είναι συνέχεια δίπλα μας. Από το καλοκαίρι έχει κάνει ότι του έχουμε ζητήσει και είναι ακόμα και σήμερα μαζί μας».

Για το πώς θα καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες του τμήματος στην Α1 κι αν μπορεί ο κ. Πανταζής να ανταπεξέρθει με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα του Ερασιτέχνη: «Αυτό είναι μέσα στις σκέψεις του κ. Πανταζή. Ξέρουμε ότι στηρίζει όλο αυτό που έχουμε κάνει και θα βρίσκεται δίπλα μας και στην Α1. Πράγματι, υπάρχουν δυσκολίες στον Ερασιτέχνη αλλά εξ όσων γνωρίζω κι εκεί οι άνθρωποι προσπαθούν να συμμαζέψουν ότι μπορούν».

Για τις διαφορές της Α2 με την Α1 και ποιες αλλαγές σκοπεύουν να κάνουν στην ομάδα ώστε να μπορέσει να ανταπεξέρθει: «Είναι εντελώς διαφορετικό το πρωτάθλημα της Α1, πολύ πιο δυνατό με μεγαλύτερη ταχύτητα και δύναμη. Δεν θα αλλάξουμε κάτι από το σχεδιασμό μας. Θα πορευτούμε με βάση τις νεαρές παίκτριές μας και με τις έμπειρες που έχουμε ήδη. Μακάρι να μείνει η ίδια ομάδα και του χρόνου και να προσθέσουμε κάποια κορίτσια που θα μας βοηθήσουν ακόμα παραπάνω».

Για το ποιες παίκτριες ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά: «Το μυστικό αυτής της ομάδας είναι ότι και η 12η παίκτρια μπορούσε να μπει στο παρκέ και να βοηθήσει. Αυτό μας έδωσε την άνοδο γιατί σε κάθε αγώνα διεκδικούσαμε τη νίκη στην ταχύτητα, στον αιφνιδιασμό και στην άμυνα με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε και τις 12 παίκτριες, να μπαίνουν και να προσφέρουν. Όλες οι παίκτριες έδωσαν και την ψυχή τους, διαθέτουν ταλέντο και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Αυτό φαίνεται και από τον πίνακα με τους σκόρερ της Α2, δεν υπάρχει κάποια δική μας παίκτρια μέσα στις πρώτες. Είχαμε πλουραλισμό».

Για το αν ο μικρός μέσος όρος ηλικίας έδωσε μεγαλύτερη ενέργεια και φυσική κατάσταση στην ομάδα: «Αυτό το οφείλουμε στον γυμναστή μας που έκανε τις προπονήσεις κι έτρεχε τις παίκτριές μας πάνω-κάτω. Παίζει ρόλο και η ηλικία αλλά αν βλέπατε και τις μεγαλύτερες σε ηλικία παίκτριες δεν θα καταλαβαίνατε διαφορά. Έτρεχαν όλες το ίδιο».

Για το υπόλοιπο της σεζόν και ποιος ο στόχος αφού έχει ήδη επιτευχθεί η άνοδος: «Έχουν απομείνει τρία παιχνίδια και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το αήττητο και η πρώτη θέση. Για την πρώτη θέση χρειαζόμαστε μόνο μία νίκη ουσιαστικά για να την εξασφαλίσουμε και αυτή μαθηματικά».

Για τους προσωπικούς στόχους του και αν θα συνεχίσει με τον ΑΡΗ στην Α1: «Θα είναι ευχής έργον να μπορέσω να συνεχίσω στην ομάδα. Δεν έχουμε κάνει κάποια σχετική συζήτηση, μακάρι να με θέλουν και για του χρόνου. Νομίζω όμως ότι αυτή η συζήτηση αργεί ακόμα γιατί υπάρχει και το πρωτάθλημα των νεανίδων και θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα κι εκεί. Θέλω να συνεχίσω στην ομάδα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τη στηρίζουν και η δυναμική του ΑΡΗ είναι ότι καλύτερο για έναν προπονητή».

Για το πότε θα γίνει η φιέστα ανόδου: «Θα γίνει στο Παλέ στις 3 Απριλίου στις 12:00. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει γιατί θα δουν μία ομάδα που παίζει πάρα πολύ καλά και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ανδρική, αλλά το αξίζουν και τα κορίτσια που έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Προτεινόμενα Άρθρα