"Ο κορυφαίος σύλλογος της Β. Ελλάδας σε εγκαταστάσεις και επιδόσεις"

από AllAboutARIS

Ο επικεφαλής του τμήματος πυγμαχίας του ΑΡΗ μίλησε για τις αγωνιστικές δραστηριότητες και τις επιτυχίες των αθλητών του συλλόγου αλλά και τις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γιώργος Γκαβέζος στον αέρα του “Libero 107,4” και την εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR”:

Για τις εγκαταστάσεις στις οποίες προπονούνται οι αθλητές του ΑΡΗ: «Ο ΑΡΗΣ είναι ο μοναδικός σύλλογος στην βόρεια Ελλάδα που έχει αγωνιστικό ρινγκ. Αυτό το παραχώρησε η ομοσπονδία στον σύλλογο με βάση τις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητών μας και λόγω του μεγάλου χώρου που διαθέτουμε στον οποίο μπορούν να διεξαχθούν συλλογικοί αγώνες. Έχουμε διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο ώστε να είναι ο καλύτερος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από θέμα εξοπλισμού και εγκαταστάσεων. Με την πρώτη ευκαιρία και με τη βοήθεια πολλών φίλων του συλλόγου μπορέσαμε και αποκτήσαμε και τη δική μας κερκίδα προκειμένου όλοι όσοι έρχονται για να παρακολουθήσουν τους αγώνες πυγμαχίας να μπορούν να κάθονται και να παρακολουθούν ευχάριστα τους αγώνες».

Για το πώς έχει καταφέρει το τμήμα πυγμαχίας να κάνει όλα αυτά εν μέσω οικονομικών δυσκολιών του Ερασιτέχνη: «Όλα τα τμήματα είναι ΑΡΗΣ, δεν υπάρχουν αυτόνομα τμήματα. Ο καθένας όμως προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για το τμήμα του. Οι καιροί είναι δύσκολοι και στον σύλλογο αλλά και στην κοινωνία. Εμείς παρόλα αυτά, με τη βοήθεια πολλών φίλων οι οποίοι έχουν δει την προσπάθεια που γίνεται στην πυγμαχία και με κάποια οικονομική βοήθεια που συνεισέφεραν κατασκευάσαμε αυτήν τν κερκίδα και τις εγκαταστάσεις μας χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τον ΑΣ. Εμείς οι πυγμάχοι είμαστε λίγο πιο περήφανοι απ’ όλους τους υπόλοιπους, κάνουμε ένα άθλημα που κυριολεκτικά και μεταφορικά “ματώνουμε” το σήμα του ΑΡΗ και προσπαθούμε με τις δικές μας δυνάμεις να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα αθλητικής ζωής μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου να αθλείται κάνοντας πυγμαχία. Δεν υπάρχουν μόνο αγωνιστικά τμήματα, υπάρχουν και τμήματα προπόνησης. Υπάρχουν και οικογένειες που έρχονται και αθλούνται».

Για την αγωνιστική δραστηριότητα του τμήματος πυγμαχίας του ΑΡΗ: «Η δική μας αγωνιστική σεζόν ξεκινάει Ιανουάριο και όχι Σεπτέμβριο. Είχαμε διοργανώσει διασυλλογικούς αγώνες με 22 αθλητές από 8 σωματεία. Στους συγκεκριμένους αγώνες έλαβαν μέρος 6 αθλητές του ΑΡΗ οι οποίοι πήραν 5 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο. Κατόπιν πήγαμε με την παιδική ακαδημία στην Αθήνα όπου δώσαμε φιλικούς αγώνες με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου και με τον ΑΡΗ Νίκαιας. Ο ΑΡΗΣ είναι ο μοναδικός σύλλογος στη βόρεια Ελλάδα ο οποίος λειτουργεί οργανωμένη παιδική ακαδημία πυγμαχίας και λαμβάνει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της Ελλάδας. Στόχος μας είναι με την καινούρια χρονιά να λάβουμε μέρος και σε τουρνουά στο εξωτερικό, τόσο με τις μικρές ακαδημίες όσο και με τους μεγάλους. Επίσης, το προηγούμενο σαββατοκύριακο είχαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων στο οποίο ο ΑΡΗΣ συμμετείχε με 2 αθλητές. Και οι 2 αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στις κατηγορίες τους, ο Γιώργος Βεντούρης στα 91 κιλά και η Ελένη Οβσεπιάν στα 64 κιλά».

Για τον στόχο ο ΑΡΗΣ να συμμετέχει και σε αγώνες του εξωτερικού: «Αυτή την εβδομάδα θα παρακολουθήσω σχολή προπονητών της παγκόσμιας ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία ώστε να λάβω το δεύτερο από τα τρία αστέρια της βαθμίδας των προπονητών. Υπάρχουν 4 προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα που θα παρακολουθήσουν τη σχολή και μας επέλεξε η παγκόσμια ομοσπονδία με βάση τα βιογραφικά που στείλαμε. Έτσι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το τμήμα πυγμαχίας του ΑΡΗ, κάνοντας διεθνείς συναντήσεις».

Για τα τμήματα που λειτουργούν στην πυγμαχία του ΑΡΗ: «Υπάρχουν τμήματα που ξεκινούν από παιδιά ηλικίας 4,5 ετών μέχρι τα 11 που εντάσσονται στην παιδική ακαδημία. Μετά έχουμε το τμήμα των παίδων-εφήβων για άτομα μέχρι 18 ετών και άνω των 18 υπάρχουν τμήματα αυτοάμυνας που μπορούν όσοι έρχονται να κάνουν την γυμναστική τους χωρίς να υπάρχει φόβος για τραυματισμούς. Έρχεται πολύς κόσμος και αυτό είναι το ευχάριστο, αυτή τη στιγμή αθλούνται γύρω στα 75-80 άτομα διαφόρων ηλικιών».

Για τη λειτουργία του τμήματος και αν υπάρχουν σκέψεις για ακόμα περισσότερα πράγματα: «Εμείς βαδίζουμε βήμα-βήμα, φυσικά και μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα αλλά πάντα υπάρχει και το οικονομικό στη μέση. Δεν θέλουμε να ζητάμε συνέχεια λεφτά γιατί αυτό καταντάει κουραστικό. Βέβαια, η πυγμαχία μπορεί να μην είναι ένα τηλεοπτικό άθλημα αλλά στους αγώνες που διοργανώνουμε κόβουμε περισσότερα εισιτήρια από το βόλεϊ. Μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, στον ΑΡΗ το τρίτο άθλημα είναι η πυγμαχία. Στους προηγούμενους αγώνες που διοργανώσαμε κόψαμε 500 εισιτήρια από αθλητές, παράγοντες και φιλάθλους. Δεν χωρούσαμε, ήρθαν οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας και με παρακαλούσαν να βρούμε έναν χώρο μεγαλύτερο για να κάνουμε τους αγώνες. Ήρθαν φίλοι του ΑΡΗ που ενίσχυσαν τους αθλητές του συλλόγου και δημιουργήθηκε ένα υγιές περιβάλλον. Μέσα σε αυτό το υγιές περιβάλλον υπήρχαν αθλητές από άλλα 7 σωματεία και δεν ακούστηκε το παραμικρό για κανέναν αθλητή και κανέναν σύλλογο από αυτούς που αγωνίστηκαν. Στην κερκίδα ήμασταν όλοι μαζί Αρειανοί, Παοκτσήδες και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό».

Προτεινόμενα Άρθρα