"Η ομάδα ανταγωνίζεται πλέον με τον εαυτό της"

από AllAboutARIS

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ και μέλος του Ερασιτέχνη μίλησε για την πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος, την πορεία της εκκαθάρισης και την προσπάθεια που γίνεται στον Α.Σ. ΑΡΗΣ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Κώστας Κωνσταντινίδης στον αέρα του “Libero 107,4” και την εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR”:

Για τον χθεσινό αγώνα με την Κοζάνη: «Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν ότι το πρωτάθλημα είναι πλέον μία τυπική διαδικασία για τον ΑΡΗ, το ήξεραν αυτό και οι παίκτες της Κοζάνης που ήρθαν σε ένα ωραίο γήπεδο να παίξουν ποδόσφαιρο και να ευχαριστηθούν τον αγώνα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει πάρει τους πόντους που χρειάζεται και συναγωνίζεται τον εαυτό της. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ξέρουν πότε πρέπει να φορτσάρουν και πότε να ρίξουν ρυθμούς. Δεν με ενδιαφέρει φέτος η καλή μπάλα, μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν θα ξεχαστεί γρήγορα».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος σε σχέση με πέρσι κι αν είναι χαμηλότερο φέτος: «Από τη στιγμή που βρίσκεται ο ΑΡΗΣ στην κατηγορία είναι φαβορί για την άνοδο, δεν γίνεται να κάνει το ίδιο λάθος και φέτος. Οι άλλες ομάδες πόσα να επενδύσουν για να τον χτυπήσουν; Πιστεύω ότι οι ομάδες προσπάθησαν να κτίσουν μία ομάδα για την επόμενη χρονιά. Γι’ αυτό και το επίπεδο μοιάζει να είναι χαμηλότερο φέτος».

Για την επόμενη χρονιά στην Football League: «Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά αν ο ΑΡΗΣ είναι αυτός που πρέπει, τότε δεν νομίζω ότι μπορεί να τον χτυπήσει κάποια ομάδα. Τη δυναμική του ΑΡΗ δεν την έχει καμία ομάδα στη Football League. Του χρόνου θα υπάρχει και μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο που κακά τα ψέματα είναι απογοητευμένος και δεν έρχεται φέτος στο γήπεδο».

Για την ενίσχυση που ενδεχομένως θα χρειαστεί ο ΑΡΗΣ ενόψει της επόμενης σεζόν: «Φυσικά και θα χρειαστεί. Εδώ η Μπάγερν παίρνει το Champions League και κάνει μεταγραφές, έτσι πρέπει να ενισχυθεί και ο ΑΡΗΣ. Έχουμε μία δυνατή ομάδα αλλά θα χρειαστεί να έρθουν κι άλλοι παίκτες».

Για την πορεία της εκκαθάρισης: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, έχουν υπάρξει κάποιες καθυστερήσεις αλλά διάθεση υπάρχει και δεν νομίζω ότι θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Το πιο σημαντικό είναι να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα το καλοκαίρι και να γίνει σύντομα η ομάδα ΠΑΕ, αυτό είναι πιο σημαντικό από την εκκαθάριση κατά την άποψή μου».

Για την κατάσταση στον Ερασιτέχνη: «Γίνεται πολύ δουλειά, έχουμε βάλει σε μία σειρά τα προβλήματα και νομίζω ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα. Έχουμε κάνει κι ένα καινούριο γραφείο στο οποίο μπορούν να γράφονται νέα μέλη στον Ερασιτέχνη και τον καλούμε να το κάνει γιατί έτσι βοηθάει οικονομικά τον Σύλλογο προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί. Υπάρχουν έξοδα, πολλά τμήματα, ρυθμίσεις που έχουμε κάνει και παλεύουμε να τις τηρήσουμε».

Για το αν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη τα νέα μέλη: «Αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν θα έχουν δικαίωμα γιατί είναι δόκιμα μέλη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μέλη που είναι παλιά κι έχουν τώρα ανανεώσει τη συνδρομή τους και ενδέχεται να μην περάσουν τη διαδικασία του δόκιμου μέλους. Αυτό που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη για να ενισχύσουμε οικονομικά τον Ερασιτέχνη που έχει πάρα πολλές ανοικτές πληγές».

Για τον κόσμο που “ζεσταίνεται” ενόψει της νέας σεζόν: «Είναι το μόνο σίγουρο ότι όταν έρχεται μία ομάδα και βλέπει ένα γεμάτο γήπεδο και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΑΡΗ επηρεάζονται. Το ίδιο και οι δικοί μας παίκτες, παίρνουν τα πάνω τους. Η έδρα μας είναι φανταστική, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα του γηπέδου και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο».

Για τα έσοδα που περιμένει ο Ερασιτέχνης από τη συμμετοχή του ποδοσφαιρικού τμήματος στη Football League: «Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Η σημαία όλων των τμημάτων είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε σημαντικά έσοδα και από την ΚΑΕ, ο κ. Ψηφίδης μιλάει με τον κ. Λάσκαρη, το ίδιο και με τον κ. Καρυπίδη, και οι δύο έχουν βοηθήσει σημαντικά φέτος με χρήματα που έχουν δώσει».

Προτεινόμενα Άρθρα