Στο χέρι του τα πλέι άουτ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αναθέρμανε τις ελπίδες της η ομάδα του Μέλκα, μετά την χθεσινή μεγάλη νίκη στο Βραχάτι

Η χθεσινή μεγάλη νίκη του ΑΡΗ επί του Παμβοχαϊκού, κράτησε ζωντανή την ομάδα στο… κυνήγι των πλέι άουτ, τα οποία μετά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, είναι πλέον στο χέρι της. 

Το «διπλό» στο Βραχάτι αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του Μέλκα για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού και πλέον καλείται την τελευταία αγωνιστική να τα δώσει όλα απέναντι στον αδιάφορο Παναθηναϊκό, ώστε να… τραβήξει τον 10ο της βαθμολογίας στην διαδικασία των πλέι άουτ. 

Συγκεκριμένα, αν ο ΑΡΗΣ επικρατήσει του Παναθηναϊκού «καθαρά» ή στο τάι μπρέικ, τότε δεν ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θα συμμετέχει σίγουρα στην διαδικασία των πλέι άουτ και θα περιμένει να μάθει τον 10ο. Αυτός πλέον δεν αποκλείεται να είναι και ο Ηρακλής, από τον οποίο οι «κίτρινοι» μείωσαν την διαφορά στους 6 βαθμούς και 5 Ορεστιάδα. 

Αν ο Ηρακλής κερδίσει με 3-2 στη Σύρο τον Φοίνικα και η Ορεστιάδα πάρει «καθαρή» νίκη στην Αλεξανδρούπολη επί του Εθνικού, τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν στους 25 βαθμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, το πάνω χέρι έχει ο «Γηραιός» και έτσι η Ορεστιάδα θα είναι η αντίπαλος του ΑΡΗ στα πλέι άουτ.

Από την άλλη, εάν οι «κυανόλευκοι» ηττηθούν στη Σύρο και κερδίσει «καθαρά» η Ορεστιάδα την Αλεξανδρούπολη, τότε θα προσπεράσει τον Ηρακλή, ο οποίος θα παίξει με τον ΑΡΗ στα πλέι άουτ.

Στην περίπτωση που ο ΑΡΗΣ ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό, έχει πάλι πιθανότητες για να συμμετέχει στα πλέι άουτ, τότε όμως θα εξαρτάται και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα και θα περιμένει την ήττα ενός εκ των Ηρακλή ή Ορεστιάδας. Αν χάσει ο ΑΡΗΣ και νικήσουν και οι δύο, τότε οι «κίτρινοι» υποβιβάζονται απευθείας στην Α2.

Βαθμολογία

9. Ηρακλής 23
10. Ορεστιάδα 22
11. ΑΡΗΣ 17

22η αγωνιστική

ΑΡΗΣ-Παναθηναϊκός
Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδα

Προτεινόμενα Άρθρα