Ο πρώτος που «έσπασε» το κατεστημένο στο βόλεϊ! (pics+vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ μέσα σε αυτά τα 102 χρόνια ζωής, δεν διακρίθηκε μόνο στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ, αλλά και στο βόλεϊ. Εκεί, όπου οι «κίτρινοι» το 1997 έσπασαν το δίπολο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και έγιναν η πρώτη ομάδα εκτός Αθηνών που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1.

Με πρόεδρο τον Μιχάλη Ζορπίδη, προπονητή τον Κώστα Χαριτωνίδη και παίκτες όπως οι Γκάνεφ, Κουτσονίκας, Κοσταντίνοφ, Παπακοσμάς, Μητρούδης και Αλεξανδρόπουλος, ο ΑΡΗΣ πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου απέναντι στην Ορεστιάδα, γράφοντας ιστορία και στην πετοσφαίριση. Από τους κορυφαίους εκείνης της ομάδας ήταν ο Γιάννης Μέλκας, ο οποίος από πέρυσι κάθεται στον πάγκο της, αλλά ως προπονητής. Επίσης. κοινό σημείο αναφοράς εκείνης της ομάδας με την σημερινή είναι ο Γιάννης Χαριτωνίδης, αλλά και ο πατέρας του, Κώστας.

Φυσικά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα έχει πιει ήδη μία φορά το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού και τα τελευταία δύο χρόνια παλεύει ξανά για την παραμονή της, όντας μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μέχρι να έρθει ώρα της αναγέννησης της, για να γράψει ξανά την δική της ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ.

Προτεινόμενα Άρθρα