"Όσο ζούμε, ελπίζουμε"

από AllAboutARIS

Ο Γιάννης Μέλκας αναφέρθηκε στον αυριανό τελικό με τον Παναθηναϊκό από τον οποίο ο ΑΡΗΣ χρειάζεται μόνο τη νίκη έστω και στο τάι μπρέικ προκειμένου να αγωνιστεί στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γιάννης Μέλκας στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για τον αυριανό αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Είναι το τελευταίο και πιο δύσκολο παιχνίδι γιατί έχουμε ως μοναδικό στόχο τη νίκη. Ο αντίπαλός μας έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης τα τελευταία παιχνίδια κι έφτασε ένα βήμα πριν τον τελικό κυπέλλου. Είναι όμως ένας αντίπαλος που είναι αδιάφορος γιατί δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο για μας γιατί μπορεί να κάνει απρόβλεπτο τον Παναθηναϊκό και μεταφέρει όλο το άγχος μόνο σε μας. Ο βασικός αντίπαλος από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα ήταν ο εαυτός μας. Τα προβλήματα είναι λίγο πολύ γνωστά, ο πρόεδρος έκανε μία προσπάθεια αλλά τα χρήματα που απαιτούνται είναι αρκετά. Γι’ αυτό λέω με πίκρα ότι ο αντίπαλός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Κάποια παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ο ΑΡΗΣ δεν αξίζει να βρίσκεται εδώ και ντρέπομαι που βλέπω τη βαθμολογία. Πρέπει όμως να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε νίκη και να συμμετέχουμε στα πλέι άουτ».

Για το αν έχει προτίμηση αντιπάλου στα πλέι άουτ: «Δεν είμαστε σίγουροι με ποιον θα παίξουμε αλλά για να παίξουμε στα πλέι άουτ θέλουμε τη νίκη έστω και με 3-2 για να μην περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Έτσι όπως έγινε το πρωτάθλημα υπάρχει 100% αλλοίωση αποτελέσματος γιατί υπάρχουν αδιάφορες ομάδες και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για παράδειγμα. έχει ήδη αποδεσμεύσει τους ξένους του. Η χαρά αυτών των πρωταθλημάτων είναι το τέλος κι αυτό που συμβαίνει έιναι κάτι που πρέπει να κοιτάξει πιο σοβαρά η λίγκα. Η Ορεστιάδα μας νίκησε δύο φορές και ο Ηρακλής, ενώ περιμέναμε να τον κερδίσουμε στην έδρα μας και να έχουμε το πάνω χέρι, μας νίκησε και πρέπει να το δούμε εγωιστικά. Πρέπει να «φτιαχτούμε» επειδή χάσαμε από τους δύο βασικούς μας αντιπάλους. Και με τις δύο ομάδες θα έχουμε μειονέκτημα έδρας. Θα είναι δύσκολη η αποστολή μας αλλά όσο ζούμε ελπίζουμε».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη δουλειά του ως προπονητής: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα αλλά το γνωρίζαμε. Γίνονται προσπάθειες από τον κ. Ψηφίδη αλλά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Καθημερινά έχεις να κάνεις με 14 παίκτες που πρέπει να τους μιλάμε για το οικονομικό και να επαναφέρουμε την προσοχή τους στο αγωνιστικό. Έχει δεσμευθεί ό πρόεδρος μετά τη μείωση που κάναμε στα συμβόλαια ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα πληρωθούν οι οφειλές. Το ιδανικότερο σενάριο θα είναι να σωθεί η ομάδα και να πράξει τις δεσμεύσεις τους ο πρόεδρος».

Για το μέλλον του ΑΡΗ από τη νέα σεζόν: «Ο ΑΡΗΣ ανήκει στο γκρουπ των μεγάλων ομάδων και υπάρχει ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Πρέπει να σωθούμε φέτος για να διατηρήσουμε αυτή την ελπίδα ζωντανή. Το προϊόν που πουλάμε στο βόλεϊ δεν είναι αμελητέο, είναι καλό και πρέπει να βρεθούν άνθρωποι να επενδύσουν».

Για την παρουσία του κόσμου στον αυριανό αγώνα στη Μίκρα: «Ελπίζω ότι θα έρθει στο γήπεδο και θα μας βοηθήσει κι αυτός να πάρουμε τη νίκη».

Προτεινόμενα Άρθρα