«Αφιερώνω τη νίκη σε όλο τον λαό του ΑΡΗ»

από AllAboutARIS

Ο Πέτρος Σκαφιάς μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air μετά την κατάκτηση της ζώνης W.K.N. στην διοργάνωση «Colosseum 2» και αφιέρωσε τη νίκη του στον λαό του ΑΡΗ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αθλητής των «κιτρίνων»… Για τους αντιπάλους του σε ημιτελικό και τελικό: «Ήταν πρώτη φορά που αντιμετώπιζα τους συγκεκριμένους αντιπάλους. Υπήρξανε προτάσεις στο παρελθόν να παίξω με έναν εξ’ αυτών και συγκεκριμένα με τον Ισμαήλ, αλλά έχασε στα ημιτελικά και αποκλείστηκε. Μου έγινε σήμερα μια πρόταση να παίξω μαζί του στο μέλλον, αλλά στο τέλος του τελικού υπέστη ένα μικρό κάταγμα στον καρπό και θα μείνω για ένα διάστημα εκτός. Με παρηγορεί όμως η ζώνη!»

Πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση της ζώνης: «Πιστεύω είναι αρκετά σημαντική. Θα μου προσφέρει αρκετά παιχνίδια στο εξωτερικό κι ελπίζω ν’ ανοίξουν κάποιες πόρτες σε διοργανώσεις του εξωτερικού». Για την ανοδική πορεία που έχει χρόνο με τον χρόνο: «Ο Σκαφιάς ήρθε για να μείνει! Αυτό είναι το μήνυμά μου στους αντιπάλους μου».

Για το γεγονός ότι αρκετός κόσμος πηγαίνει και παρακολουθεί τους αγώνες του: «Αρκετός κόσμος, ο κόσμος του ΑΡΗ ήταν δίπλα μου και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Μου ανέβασε πάρα πολύ την ψυχολογία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του ΑΡΗ, τον προπονητή μου, τους γυμναστές μου, την ομάδα και τους συναθλητές μου».

Για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα kick boxing του ΑΡΗ: «Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα τμήματα στην Ελλάδα».

Για το χτύπημα «back fist» με το οποίο έβγαλε νοκ-άουτ τον αντίπαλό του στον τελικό: «Δεν προπονούμαι ποτέ για μία συγκεκριμένη επίθεση. Έτυχε εκείνη την στιγμή. Εγώ έκανα προσποίηση με το αριστερό μου χέρι, ο αντίπαλός μου δεν με κατάλαβε και δέχτηκε αυτό το χτύπημα για κακή του τύχη. Ο Ογκανεσιάν είναι φίλος μου, είναι αθλητής που προπονείται στην Θεσσαλονίκη, έχουμε βγάλει στο παρελθόν αρκετές προετοιμασίες μαζί. Ήθελα να παίξουμε μαζί στον τελικό εξ’ αρχής και χάρηκα που συνέβη αυτό, αλλά δεν μου άρεσε η κατάληξη. Δεν αρμόζει σ’ έναν αθλητή του επιπέδου του τέτοια κατάληξη».

Με ποιον τρόπο προπονείται καθημερινά: «Όλη την ημέρα την αφιερώνεις στην προπόνηση. Εγώ προσωπικά ξυπνάω, κάνω την διατροφή μου, κάνω την γυμναστική μου, ξεκουράζομαι, γυμνάζομαι δύο μπορεί και τρεις φορές την μέρα. Δεν κάνω τίποτα άλλο, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο. Αν θες να το κάνεις, πρέπει ν’ αφοσιωθείς σε αυτό, πρέπει να κάνεις θυσίες. Πιστεύω άξιζα αυτή την ζώνη και όπως λέω αυτό τον καιρό, οι αντίπαλοί μου δεν μ’ έχουν καταλάβει. Μπορεί μέχρι τώρα να με αμφισβητούσαν, αλλά νομίζω πως πλέον κατάλαβαν. Όποιος δεν με υπολογίζει θα υποστεί τις συνέπειες».

Για τον στόχο του που είναι ν’ αγωνιστεί στο εξωτερικό και που αφιερώνει τη νίκη του: «Το εύχομαι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ήταν δίπλα μου, όλους αυτούς που με βοηθάνε. Αφιερώνω τη νίκη σε όλο τον λαό του ΑΡΗ».

Προτεινόμενα Άρθρα