"Για 2:19 δεν έπιασα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες"

από AllAboutARIS

Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων ΑΡΗ, Αντώνης Παπαδημητρίου , μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air, για την συμμετοχή του στον 36ο Μαραθώνιο του Ρότερνταμ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αθλητής των “κιτρίνων”.

Για την συμμετοχή του στον 36ο Μαραθώνιο του Ρότερνταμ:

«Από τους πιο γνωστους μαραθωνίου ένας από τους 5 καλύτερους στον κόσμο. Ήταν η πρώτη φορά που βγήκα στην Ευρώπη. Τις δύο προηγούμενες φορές ήμουν στο Χιούστον».

Για την επίδοσή του, που είναι η καλύτερη φέτος από Έλληνα αθλητή:

«Απ’ όσους έχουν τρέξει φέτος, μέχρι στιγμής, είναι η καλύτερη επίδοση. Θα τρέξουν άλλοι δύο Έλληνες στο Αμβούργο που θα κυνηγήσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για 2:19 δεν έπιασα το όριο για το Ρίο».

Αν υπάρχει η δυνατότητα να ξανατρέξει για να πιάσει το όριο που θα τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Είμαι νέος αθλητής και δεν έχω την υποδομή, συγκριτικά με τους άλλους αθλητές. Σαν ερασιτέχνης δρομέας ξεκίνησα να τρέχω το 2009, το 2012 μπήκα λίγο πιο σοβαρά προπονητικά. Σε ηλικία 29 χρονών ξεκίνησα να τρέχω, είδα ότι είχα κάποιες καλές επιδόσεις και μου μπήκε το… μικρόβιο. Φιλοδοξία μου πάντα είναι να βελτιώνω ην προσωπική μου επίδοση. Είναι ένα δύσκολο αγώνισμα και το επηρεάζουν πολλοί παράγοντες. Αυτή την στιγμή θεωρώ πως δεν είμαι έτοιμος για να πιάσω τον χρόνο που απαιτείται για τους Ολυμπιακούς. Υπάρχει κάποια σκέψη πάντως».

Αν είναι ικανοποιημένος από αυτά που έχει πετύχει μέχρι τώρα:

«Υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός φέτος, διότι συμμετείχαν πάρα πολλοί αθλητές από διάφορες χώρες. Γνώρισα πολύ καλούς αθλητές, υψηλότατου επιπέδου. Όσον αφορά την επίδοσή μου, θα μπορούσα, ίσως, ένα λεπτό καλύτερα. Υπάρχει ένας τάπητας εκεί και με τον που τον πατήσεις ξεκινάει η χρονομέτρησή σου. Στην εκκίνηση υπήρξε συνωστισμός και κάποιοι αθλητές έπεσαν, με αποτέλεσμα να χάσω 10-15 δευτερόλεπτα. Έχασα επίσης χρόνο στους σταθμούς που ήταν τοποθετημένοι οι ηλεκτρολύτες μας. Αναγκάστηκα να σταματήσω σε αρκετούς σταθμούς για να βρω το αθλητικό μου ποτό».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του:

«Επόμενος στόχος είναι να παραμείνω υγιής και να ξεκουραστώ. Δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους, γιατί από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και σήμερα έχω περάσει αμέτρητους τραυματισμούς. Ένας από αυτούς τους τραυματισμούς μου κόστισε την συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κλασική διαδρομή».  

Για την ψυχική δύναμη που απαιτείται για ν’ ανταποκριθεί κάποιος σε αυτό το αγώνισμα:

«Είναι μοναχικό αγώνισμα και οι συνθήκες που γυμνάζομαι είναι πολύ δύσκολες. Δεν έχω γήπεδο να γυμναστώ και αναγκάζομαι να τρέχω στην άσφαλτο, κάτι που καταπονεί σε μεγάλο βαθμό το σώμα. Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς, γιατί οι προπονήσεις είναι συνεχόμενες και δύσκολες. Στο διάστημα που είσαι φορτωμένος, μιλάμε για 14 προπονήσεις την εβδομάδα».

Ποιος τον στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια:

«Πέρυσι ήμουν σε αναζήτηση κάποιων υποστηρικτών. Συζήτησα με κάποιους ανθρώπους και βρήκα ανταπόκριση. Όσον αφορά τον ΑΡΗ, οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Δεν υπάρχουν χρήματα για τους αθλητές. Πραγματικά όμως ο Σύλλογος και ο έφορος, βοηθάνε όσο μπορούνε. Με στηρίζει ο ΑΡΗΣ όσο μπορεί. Υπήρξαν κάποιες «ενοχλήσεις» από άλλους συλλόγους, αλλά εγώ θέλω να βρίσκομαι εδώ, στον Σύλλογο που αγαπάω. Υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν την προσπάθειά μου, ακόμη και ψυχολογικά Είναι πολύ σημαντικό το ψυχολογικό κομμάτι».

Προτεινόμενα Άρθρα