«Έπνιξε» τις Ρωσίδες η Εθνική πόλο

από AllAboutARIS

Μια Εθνική πόλο γυναικών απ τα παλιά νίκησε άνετα 15-9 τη Ρωσία στο «Πέτρος Καπαγέροφ», στο πλαίσιο της πέμπτης και προτελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του World League.

Η Εθνική πόλο γυναικών νίκησε με 15-9 τη Ρωσία στον Πειραιά, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των προκριματικών του World league και μείωσε στο -2 από την αντίπαλό της στην τρίτη θέση και χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στη Γερμανία την τελευταία αγωνιστική, ώστε, με συνδυασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική στους δυο ομίλους, να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης ως η καλύτερη δεύτερη των δυο ομίλων της Ευρώπης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δυσκολεύτηκε στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως στα δύο επόμενα επέβαλε το ρυθμό της και έφτασε σε μια σημαντική επιτυχία.

Η Εθνική αγωνίστηκε για πρώτη φορά χωρίς την αρχηγό της, Αντιγόνη Ρουμπέση, η οποία αποχώρησε πρόσφατα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ οι πρώην Σοβιετικές ήρθαν στην Αθήνα χωρίς τις Προκφίεβα, Καρίμοβα, Σομπόλοβα και Ιβάνοβα.

Η Εθνική προηγήθηκε 2-0, αλλά οι Ρωσίδες ανταπέδωσαν και ισοφάρισαν, με αποτέλεσμα το 2-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο, η Ελλάδα ξέφυγε και με 6-3, αλλά η Μπορίσοβα μείωσε σε 6-4 στη λήξη.

Στο δεύτερο μισό, η Εθνική κυριάρχησε, ήταν πολύ καλή στην άμυνα (3/11 έφαγε μόνο στον λιγότερο) και επέβαλε το ρυθμό της, βρίσκοντας το στόχο με όλους τους τρόπους.

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 5-1, 4-4

ΕΛΛΑΔΑ: Τσουκαλά 4, Ελευθεριάδου 1, Αβραμίδου 3, Μανωλιουδάκη 2, Ελ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 3

ΡΩΣΙΑ: Αντόνοβα 2, Μπορίσοβα 3, Τιμοφέεβα 1, Ρίτζκοβα 1, Γκρίνεβα 2
 

Προτεινόμενα Άρθρα