Στην Ducati και επίσημα ο Lorenzo

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Aπό το 2017 ο Jorge Lorenzo θα ενταχθεί στο δυναμικό της ιταλικής εταιρείας.

δύο λιτές ανακοινώσεις τη Δευτέρα (18/4), Yamaha και Ducati επισημοποίησαν αυτό που εδώ και καιρό είναι γνωστό: ότι δηλαδή από το 2017 ο Jorge Lorenzo θα ενταχθεί στο δυναμικό της ιταλικής εταιρείας.

Ο Ισπανός αναβάτης υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ducati με τις συνολικές απολαβές του να ανέρχονται σε 25 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό τεράστιο που τον καθιστούν τον πιο ακριβοπληρωμένο αναβάτη στην ιστορία του σπορ.

“Το πλάνο μας ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια. Είχαμε πει ότι όταν η Ducati καταφέρει να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα ανταγωνιστική που να αντιμετωπίζει στα ίσια τις Honda και τις Yamaha, τότε θα κινηθούμε για την απόκτηση ενός κορυφαίου αναβάτη ώστε να φέρουμε το Πρωτάθλημα ξανά στο Borgo Panigale”, ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής του Ducati Corse, Paolo Ciabatti, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Ισπανό αναβάτη.

Και όπως είπε ο Ιταλός δεν ήταν δύσκολο να τον πείσουν οι άνθρωποι της Ducati να αποδεχθεί την πρότασή τους.

«Θα έλεγα πως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η διαπραγμάτευση είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». Αποκάλυψε παράλληλα πως υπήρξαν επαφές και με τον Marc Marquez…

Με την Yamaha που του άνοιξε την πόρτα της μεγάλης κατηγορίας πίσω στο 2008, ο “Por Fuera” ανδρώθηκε στα MotoGP έχοντας κατακτήσει μέχρι τώρα τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2010, 2012, 2015).

Στους 141 αγώνες που έχει αγωνιστεί οδηγώντας μια YZR-M1 έχει σημειώσει 41 νίκες, ενώ έχει ανέβει 99 φορές στο βάθρο. Και μέχρι να κλείσει το κεφάλαιο Yamaha τα παραπάνω στατιστικά θα έχουν αλλάξει.

Προτεινόμενα Άρθρα