Ο Τιμ άφησε τον Φέντερερ εκτός οκτάδας

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Ντόμινικ Τιμ κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα τραυματισμού του Ρότζερ Φέντερερ και να τον αφήσει εκτός οκτάδας του Internazionali BNL d’ Italia.

Ο 22χρονος Αυστριακός νίκησε τον Νο.3 του κόσμου 7-6 (2), 6-4 στον πρώτο χρονικά αγώνα του τρίτου γύρου του χωμάτινου masters της Ρώμης και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Παρά τα προβλήματά του όμως ο Φεντ θα μπορούσε να πάρει το πρώτο σετ όταν έχασε διπλό break point στο 5-5 με τον Τιμ να μένει ζωντανός για να οδηγηθεί το σετ στο tie-break.

Ο Τιμ έβαλε πολύ δύσκολα στο Φέντερερ στο δεύτερο σετ, όπου ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του. 

Ο Αυστριακός που έκανε τη δεύτερη Big four νίκη του μέσα στο 2016, τελείωσε τον αγώνα με 29 winners και 13 αβίαστα λάθη. Ο Ελβετός είχε συνολικά 18 winners, ενώ έφτασε τα 34 λάθη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Φεντ μετά από αυτό το αποτέλεσμα πέφτει στο νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης αφού πέρσι ήταν φιναλίστ ενώ θα είναι και νο.3 στο Ρολάν Γκαρός.

Στα προημιτελικά ο Τιμ περιμένει το νικητή του ζευγαριού Νισικόρι – Γκασκέ.

Προτεινόμενα Άρθρα