Αγγλία έτοιμη για… EURO

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μια κλασική Αγγλία με εντυπωσιακή επίθεση και προβλήματα στην άμυνα, νίκησε 2-1 την Τουρκία στο «Ετιχαντ» σε φιλικό ματς

Η Αγγλία νίκησε 2-1 την Τουρκία στο «Ετιχαντ» σε φιλικό ματς προετοιμασίας, ενόψει της καλύτερης προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στα τελικά του EURO της Γαλλίας και έδειξε τις επιθετικές αρετές της και τα προβλήματα στην άμυνα, όπως συμβαίνει πριν από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει, κάτι που ισχύει σε γενικές γραμμές και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας.

Οι παίκτες του Ρόι Χότζον έκαναν το 1-0 με τον Κέιν από θέση οφσάιντ από ωραία κίνηση των Στέρλινγκ-Άλι και πάσα του τελευταίου στο συμπαίκτη του στην Τότεναμ.

Στο 13’, ο Τσαλχάνογλου με λόμπα στο κέντρο της εστίας «κρέμασε» τον Χαρτ, που έκανε κακό υπολογισμό στην έξοδο.

Στο 71′ ο Βάρντι έπεσε στο χορτάρι για να κερδίσει πέναλτι, κάτι που έγινε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κέιν, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στo 85’, όταν μετά από απόκρουση του Μπαμπατσάν σε κεφαλιά του Ντάιερ και κακή αντίδραση της άμυνας, ο Βάρντι πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Χαρτ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Στόουνς, Γουόκερ, Ντάιερ, Γουίλσιρ (66′ Χέντερσον), Στέρλινγκ (73′ Ντρινκγουοότερ), Άλι, Κέιν, Βάρντι

Τουρκία: Μπαμπατσάν, Μπαλτά, Ερκίν (70′ Κοϊμπάσι), Γκιονούλ, Τοπάλ, Ινάν, Σεν, Οζιακούπ (70′ Τεκντεμίρ),Τουρφάν, Τοσούν, Τσαλχάνογλου (78′ Σαχάν)

Προτεινόμενα Άρθρα