Κλείνουν οι τετράδες στο βροχερό Παρίσι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Έτοιμος να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στο Roland Garros είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Αν, φυσικά, το επιτρέψει ο καιρός στο Παρίσι…

Δεν είναι ότι ο αντίπαλός του στα προημιτελικά είναι… όποιος και όποιος. Απλά ο Τόμας Μπέρντιχ, Νο.8 στον κόσμο, έχει σε ηττηθεί 23 από τα 25 παιχνίδια του κόντρα στον Νόλε! Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και επιπλέον ο 30χρονος Τσέχος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όμως πολύ δύσκολα ο Σέρβος θα… χάσει τον δρόμο προς τον τελικό.

Ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νταβίντ Γκοφέν (Νο.13), Ντόμινικ Τιμ (Νο.15). Αμφότεροι παίζουν για πρώτη φορά σε προημιτελικό Grand Slam και όποιος καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την τετράδα θα κάνει και την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Στις γυναίκες η Σερένα Γουίλιαμς (Νο.1) παίζει με τη Γιούλια Πουτίντσεβα (Νο.60) και η Τιμέα Μπαζίνσκι (Νο.9) με την Κίκι Μπέρτενς (Νο.58), οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε επανάληψη του περσινού ημιτελικού ανάμεσα στην Αμερικανίδα και την Ελβετίδα!

Θυμίζουμε ότι έχουν ήδη προκριθεί στην τετράδα οι Μάρεϊ-Βαβρίνκα και Μουγουρούθα-Στόσουρ.

Έχουμε, όμως, και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει στις 11 με τον Γάλλο Βαλεντέν Βασερό για τον δεύτερο γύρο των juniors και αν προκριθεί, περίπου δύο ώρες μετά θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Νέιθαν Πόνουιθ! Η βροχή των προηγούμενων ημερών «φόρτωσε» το πρόγραμμα των μικρών…

Philippe Chatrier (14.00)
Τζόκοβιτς (1)-Μπέρντιχ (7)
Γουίλιαμς (1)-Πουτίντσεβα

Suzanne Lenglen (14.00)
Τιμ (13)-Γκοφέν (12)
Μπέρτενς-Μπαζίνσκι (8)

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα