«Πρωτόγνωρο αυτό που ζήσαμε…»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Απίστευτη η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος»

Η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ, βρίσκεται στο προσκήνιο μετά την κατάκτηση τυ πρωταθλήματος στην Ρόδο. Κάτι το οποίο ο Νίκος Τσιντάρης χαρακτήρισε πρωτόγνωρο.

Ο αθλητής των «κίτρινων» φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air», αναφερόμενος στην φετινή εμπειρία του ίδιου και των συμπαικτών του, με τον πήχη όπως τόνισε να έχει ανέβει μετά από αυτή την επιτυχία. 

Για το πως βιώνουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Οσα και αν έχεις ζήσει, η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι κάτι απίστευτο…».

Για την φετινή πορεία: «Φέτος βάλαμε στόχο να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Ηταν μία όμορφη διοργάνωση, που ανέβηκε πολλά σκαλιά. Μιλάμε για ένα πολύ καλό επίπεδο ομάδων. Ολες μπορούσαν να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για το πρόγραμμα της ομάδας κάθε εβδομάδα: «Κάνουμε σίγουρα τρεις προπονήσεις την εβδομάδα και έχουμε αγώνα κάθε Σαββατοκύριακο».

Για την πορεία της ομάδας στο φάιναλ φορ της Ρόδου: «Μόλις κατεβήκαμε στην Ρόδο, ξεκουραστήκαμε μόλις μία ώρα και παίξαμε με το Μαρούσι, χάνοντας με έναν πόντο στην παράταση. Την 2η αγωνιστική κερδίσαμε την διοργανώτρια και πολλάκις νταμπλούχο Ρόδο. Ετσι την Κυριακή αν εμείς κερδίζαμε τον Ατλαντα περιμέναμε το ματς της Ρόδου με το Μαρούσι. Ευχαριστήσαμε τον Ρόδο, γιατί έδειξαν τρομερό επαγγελματισμό και κέρδισαν, παρόλο που ήταν αδιάφοροι».

Για τον επόμενο στόχο της ομάδας: «Ο πήχης έχει ανέβει. Αυτό που βλέπουμε, είναι αποτέλεσμα των κόπων μας τα τελευταία χρόνια. Τώρα αναμένουμε το Κύπελλο, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο. Ισως έχουμε και Ευρώπη. Πρώτα όμως θέλουμε να ξεκουραστούμε, γιατί ήταν ένα δύσκολο οκτάμηνο για εμάς. Πάμε λοιπόν σίγουρα για το Κύπελλο και να εδραιωθούμε στο πρωτάθλημα, όπου τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Συνολικά 15 χρόνια είχε να ανέβει το πρωτάθλημα στην Βόρεια Ελλάδα».

Για τους ανθρώπους που στήριξαν το τμήμα στην φετινή του προσπάθεια: «Τα 2-3 τελευταία χρόνια, ο ΑΣ είναι απών λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μέγιστη συμβολή στην ομάδα, είχε το ίδρυμα Λάσκαρη. Μόνο τα καρότσια, κάνουν 5 χιλιάδες ευρώ το ένα. Πιστεύω θα έχουμε την στήριξη του και του χρόνου. Επίσης το Φυσικό Αέριο και ο κ. Μπακούρας ήταν μεταξύ άλλων κοντά μας».

Για την προοπτική της Ευρώπης της επόμενη χρονιά: «Υπάρχει η επιλογή της Ευρώπης, αλλά πρέπει να δούμε εάν θα δηλώσουμε συμμετοχή λόγω οικονομικών. Θέλουμε εάν λάβουμε μέρος, να είμαστε και έτοιμοι για αυτό. Αλλιώς δεν έχει νόημα για εμάς».

Προτεινόμενα Άρθρα