"Ο Γκάλης αποτέλεσε πρότυπο για μένα"

από AllAboutARIS

Ο Αμερικανός θυμήθηκε τις μάχες του με τον Γκάλη και τον ΑΡΗ.

Αναλυτικά, τα οσα είπε ο Όντι Νόρις στην εκπομπή “Basketcity” στον “Libero 107,4”:

Για τη συνάντησή του με τον Νίκο Γκάλη: “Ήταν υπέροχα που ξαναβρεθήκαμε με τον Νίκο. Διατηρούμε μία μακροχρόνια φιλία και έναν αμοιβαίο σεβασμό ο ένας για τον άλλον παρά το γεγονός ότι παίζαμε αντίπαλοι για πολλά χρόνια. Θυμηθήκαμε τις παλιές μας μονομαχίες, ο Νίκος είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και αθλητής. Είναι τιμή και χαρά μου που έχω την ευκαιρία να περάσω χρόνο μαζί με τον γνήσιο “γκάγκστερ” του ΑΡΗ”.

Για τη χειρότερη ανάμνησή του από τα παιχνίδια με τον ΑΡΗ: “Όλα τα παιχνίδια μεταξύ μας ήταν δύσκολα, αλλά μαζί με τον Νίκο θυμηθήκαμε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του ΑΡΗ όπου ο Γκάλης πέτυχε 45 πόντους και η νίκη κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα”.

Για το γεγονός ότι έχει ονομάσει το παιδί του Νίκο: “Όταν είδα τον Γκάλη πρώτη φορά έπαιζα στην Μπενετόν και ο ΑΡΗΣ έπαιζε απέναντι στην Τρέισερ. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που έπαιζε και ήθελα να τον φτάσω. Πήγα στην Μπαρτσελόνα για να έχω την ευκαιρία να φτάσω το επίπεδό του. Ο Νίκος αποτέλεσε πρότυπο για μένα, μεστιγμάτισε σαν είδωλο και γι’ αυτό αποφάσισα να δώσω το όνομά του στον δεύτερο γιο μου”.

Για τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Γιαννάκη: “Έχουμε φιλία και επαφή και με τον Γιαννάκη. Ο Παναγιώτης ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην Ευρώπη και άλλαξε το μπάσκετ με την πορεία του. Μαζί με τον Γκάλη ήταν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Παναγιώτης ήταν ένας παίκτης που πάντα είχε τον σεβασμό μου, έφτασε να γίνει ένας σπουδαίος παίκτης και ένας επιτυχημένος προπονητής. Χάρηκα που είχα την ευκαιρία να τον δω, να μιλήσω μαζί του αλλά και μπροστά στα παιδιά του καμπ που διοργανώνει”.

Για το δίδυμο Γκάλης-Γιαννάκης και με ποιο δίδυμο θα τους παρομοίαζε αγωνιστικά: “Όσον αφορά την Αμερική θα μπορούσα να τους παρομοιάσω με το δίδυμο Τζόρνταν-Πίπεν, μιλώντας όμως για το σημερινό μπάσκετ της Ευρώπης θα τους παρομοίαζα με το δίδυμο της Ρεάλ, τον Σέρχι και τον Γιουγ. Ήταν πάντως δύο εξέχουσες προσωπικότητες και παίκτες που έκαναν αρκετούς να ασχοληθούν με το μπάσκετ στα μετέπειτα χρόνια”.

Για τον κόσμο του ΑΡΗ με τον οποίο είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση: “Χαίρομαι που ακούω ότι είμαι συμπαθής στον κόσμο. Είχα πάντα μία ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο του ΑΡΗ. Όταν έπαιζα στο Περιστέρι άρχισα να καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων φιλάθλων, πως αγαπάει την ομάδα του και στηρίζει τους παίκτες. Αυτό για μένα συμβαίνει σεβασμός. Διατηρώ ιδιαίτερη σχέση με τους φιλάθλους τόσο εδώ στην Ελλάδα, όσο και όταν αγωνιζόμουν στην Ισπανία”.

Προτεινόμενα Άρθρα