«Ξεμούδιασμα» για την Εθνική Νέων απέναντι στους Εφήβους

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ξεχώρισαν οι Τολιόπουλος (15π.), Σραμάτης (12π.) και Χρηστίδης (16π.)

Η Εθνική Νέων έχει μπει πια στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το Πανευρωπαϊκό Β’ κατηγορία της Χαλκίδας (15-24/7) και… ξεμούδιασε απέναντι στην Εθνική Εφήβων που βρέθηκε επίσης στη Χαλκίδα αυτή την περίοδο.

Οι Νέοι έδειξαν από την αρχή, στο «Τάσος Καμπούρης», πως δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και μόλις στο 4′ προηγήθηκαν με 17-3. Ο Κώττας ήταν ο κορυφαίος των… μεγάλων στο πρώτο δεκάλεπτο που ολοκληρώθηκε με σκορ 25-4. Ο Σκουλίδας που επέστρεψε στη δράση σκόραρε για το 30-6, ενώ το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που έκλεισε με καλάθι του Τσαλμπούρη για το +30 (48-18). 

Στην τρίτη περίοδο, ο ρυθμός έπεσε και είναι χαρακτηριστικό πως το επί μέρους σκορ ήταν 10-10. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το μοτίβο δεν άλλαξε και οι Νέοι έφτασαν στην άνετη νίκη με 

Για τους Νέους που αγωνίστηκαν ξανά χωρίς τον Κώστα Αντετοκούνμπο ξεχώρισε ο Τολιόπουλος με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο αρχηγός Δημήτρης Σταμάτης. Από την ομάδα των Εφήβων, πάλεψε ο Βασίλης Χρηστίδης που είχε 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Προτεινόμενα Άρθρα