Έτοιμη για το Ρίο η Εθνική πόλο Ανδρών

από AllAboutARIS

Ανακοινώθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Θοδωρή Βλάχο η σύνθεση της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Αναλυτικά η αποστολή: Κώστας Φλέγκας, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γεννηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης (αρχηγός), Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Αρχηγός της ομάδας θα είναι ο Χρήστος Αφρουδάκης που στα 32 του χρόνια ετοιμάζεται για την τέταρτη διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων (2004, 2008, 2012, 2016) στην καριέρα του. Εμπειρία Ολυμπιακών έχει και ο άλλος Κρητικός Μανώλης Μυλωνάκης, που έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο και ετοιμάζεται για την τρίτη του διοργάνωση.

Για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς θα λάβουν μέρος οι Κώστας Μουρίκης, Βαγγέλης Δελακάς και Γιάννης Φουντούλης που ήταν στην αποστολή του Ντράγκαν Άντριτς το 2012 στο Λονδίνο.

Την πρώτη τους εμπειρία από Ολυμπιακούς αγώνες θα έχουν οι: Κώστας Φλέγκας, Στέφανος Γαλανόπουλος, Γιώργος Δερβίσς, Κώστας Γεννηδουνιάς, Κυριάκος Ποντικέας, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας και Άγγελος Βλαχόπουλος.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στον όμιλο την Σερβία, την Ουγγαρία, την οικοδέσποινα Βραζιλία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής μας:

1η αγωνιστική (6 Αυγούστου)

Ελλάδα – Ιαπωνία

2η αγωνιστική (8 Αυγούστου)

Σερβία – Ελλάδα

3η αγωνιστική (10 Αυγούστου)

Ελλάδα – Ουγγαρία

4η αγωνιστική (12 Αυγούστου)

Ελλάδα – Βραζιλία

5η αγωνιστική (14 Αυγούστου)

Αυστραλία – Ελλάδα 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα