«Ένιωσα ταπεινωμένος»

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Τα συναισθήματά του κατά τη διάρκεια της απονομής του ασημένιου μεταλλίου στο Ρίο μοιράστηκε με τους θαυμαστές του ο Ρενό Λαβιλενί.

Ο Γάλλος επικοντιστής κατά τη διάρκεια της απονομής αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό, που βρέθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν έγινε «κόκκινο πανί» όταν παρομοίασε την αντίδραση του κοινού κατά τη διάρκεια του αγώνα με εκείνη των ναζί απέναντι στον Τζέσε Όουενς.

Ο 30χρονος Λαβιλενί, μη μπορώντας να αντέξει τις αποδοκιμασίες ξέσπασε σε κλάματα, σε μια από τις πλέον στενάχωρες εικόνες των Ολυμπιακών αγώνων. Ο ίδιος ο Γάλλος με μήνυμά τους σημείωσε ότι ένιωσε ταπεινωμένος, κάτι που δεν περίμενε να νιώσει ποτέ σε βάθρο Ολυμπιακών αγώνων.

«Το να νιώθω ταπεινωμένος στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων είναι κάτι που δεν πίστευα ότι θα το νιώσω. Γιατί στο στίβο υπάρχει αληθινός σεβασμός οτιδήποτε και να λες. Ευχαριστώ τον Τιάγκο και τον Σεργκέι που μου έδειξαν την ομορφιά και την αληθινή πλευρά ενός υπέροχου αθλήματος. Ευχαριστώ όλους εσάς που με υποστηρίξατε».

Προτεινόμενα Άρθρα